ONO ŠTO SHVATIŠ U SUZAMA I DRAMI: Prevara znači da me nikada nisi VOLEO!
Foto: Profimedia

Ispovest jedne devojke

ONO ŠTO SHVATIŠ U SUZAMA I DRAMI: Prevara znači da me nikada nisi VOLEO!

Žena -

Dok sam odrastala, nisam puno razmišljala o prevari. Znala sam što je to, ali nekako mi se nikada nije našlo na putu. Videla sam prevaru u filmovima kao nekakve zaplete, ali filmovi i stvarnost uglavnom nisu povezani.

Kad sam imala 11 godina, mamina najbolja prijateljica se razvela.

Njena ćerka mi je objasnila da ih je tata napustio jer voli ljubavnicu. Nisam shvatala kakav je to kliše, ali sam shvatila da je u pitanju prevara. Mesec dana nakon razvoda oženio je ljubavnicu i tad sam se prvi puta susrela sa varanjem.

Kad me prevario vlastiti muž, obratila sam se toj maminoj prijateljici. Kao odrasla osoba sam želela pričati s njom. Obe smo bile žrtve prevare.

Za vreme tog razgovora sam zapravo shvatila kakva je izdaja prevara. Ja sam bila srećna što nisam imala decu sa mužem, ali mamina prijateljica nije. Imala je troje male dece kad je on otišao. I on i moj muž su pokušali naći opravdanja za to što su učinili.

Nekad su nas voleli, ali novu osobu vole više. Moj muž je mislio da sam mu srodna duša, ali ona mu je zapravo srodna duša jer oboje vole Bitlse.

Kriza srednjih godina i gluposti.

Ono što sam shvatila u svoj toj drami i suzama je ovo: moj me muž nikada nije voleo. Kad nekoga voliš, ne varaš ga. Kraj priče.

Postoji mnogo toga od čega se sastoji ljubav. Za početak, kad nekog voliš, poštuješ ga, brineš kad je bolestan, uz njega si kad je nešto strašno i zajedno se veselite budućnosti. To je ljubav.

Kad prevariš suprugu ili supruga, prevariš sve to. Svesno i razumno izdaješ svaki deo ljubavi i to više nije ljubav, nego ruglo.

Ako varaš, zapravo govoriš ovo: “Ne volim te. Nisam te nikada voleo. Nisam te nikada poštovao. Nije mi nikada bilo stalo. Sve je bila laž.”

I to je u redu. Ako želiš izbrisati prošlost i priznati da je sve laž, onda varaš partnera. Lažljivac si, varalica i lopov.

Samo nemoj pokušavati nekome reći da voliš partnera ili partnericu ako ga/je varaš. Ne samo da ga/je tako vređaš, nego vređaš i sebe. Zašto to radiš? Priznaj kakav si.

Ako si kao moj muž ili muž mamine prijateljice, nisi samo nevina žrtva, žrtva ljubavi.

Mi ćemo te vređati, ne moraš sam sebe. Sam popuni praznine i odaberi uvrede.

zdravaisretna

Bonus video

Obratite pažnju, ovih 7 stvari muškarci počinju da rade pre raskida!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track