Najnovije vesti

KORISNI SAVETI: Kako se pravilno hraniti prema obliku tela koji imate!

Probajte

KORISNI SAVETI: Kako se pravilno hraniti prema obliku tela koji imate!

Žena

Da li ste ikada čuli da oblik vašeg tela može jako uticati na vašu liniju, jer čini se, nije isto kako i koliko jedu “kruške”, a koliko “peščani satovi”.

Upravo je zato ekipa Bright Side-a pokušala rasvetliti i tu temu pa ako vas zanima, možda upravo prirodan oblik vašeg tela krije tajnu kako ga dovesti u red.

 

PRAVOUGAONIK

 

Vaš oblik tela karakterišu uži bokovi i nedefinisan struk, i vrlo verovatno ste – mršaviji. No to ne znači da ne treba da brinete o svom zdravlju. Zato se, iako se na vas toliko ne lepe, ipak klonite slatkiša i brze hrane, a jedite puno više zdravih masti (avokado, bademi, losos) te namirnice koje obiluju biljnim proteinima (grašak).

 

JABUKA

 

Ako je ovo vaš oblik verovatno ste jako dobro svesni da se kilogrami samo lepe na vaš stomak i zato morate znati da osobe ovog oblika moraju jesti po malo, ali često. Savetuje se 6 obroka dnevno, manje porcije, i to namirnice koje su prvenstveno bogate vlaknima, a siromašne mastima. To znači puno voća i povrća, dosta proteina i malo manje čak i zdravih masti. Jogurt i sveži sir trebalo bi vam biti na redovno meniju, posebno jogurti koji regulišu probavu. Valja napomenuti i da se klonite povrća i voća koje nadima.

 

KRUŠKA

 

Ovaj oblik tela prepoznatljiv je po širim bokovima i kukovima pa se takve osobe najčešće upravo tu i šire. Jedan od problema s kojima se susreću, osim viška naslaga na bokovima i bedrima, jest zadržavanje vode u organizmu pa je to problem koji morate rešavati hranom. Konzumirajte meso, ribu, jaja, mlečne proizvode i hranu s visokom količinom proteina, a od voća definitivno uživajte što više u lubenici i ananasu. Oni će vas dobro očistiti od toksina i ubrzati vaš metabolizam, a za još bolje učinke kombinujte ih s biljnim čajevima – zeleni posebno. Uz to, čuvajte se hrane s visokom količinom natrijuma i svakako izbegavajte rafinirane namirnice kao što je beli hleb, pirinač i testenina.

 

PEŠČANI SAT

 

Iako je ovo najpoželjniji oblik tela, jer se gojite i mršavite ravnomerno, a usput zadržavate lepoblik tela, čini se da ovaj divan oblik ima jednu zdravstvenu zamku. Naime, dokazano je da ljudi s ovakvim oblikom tela, posebno oni nešto deblji, imaju znatan rizik od visokog nivoa šećera u krvi, pa je stoga i više nego preporučljivo jesti manje, a češće. Savetuju se obroci s nižim glikemijskim indeksom  – pet do šest obroka dnevno i to s puno svežeg voća i povrća, “čiste” proteine i dosta zdravih masti. I svakako izbegavajte razne prerađevine koje kriju mnoštvo štetnih nutrijenata.

 

(Index.hr)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV) SMRŠAO BEZ DIJETE: Ovo je program za 45 kg manje za pet meseci!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...