7 DANA SAM JELA PO 3 JAJA: Desilo se nešto NEZAMISLIVO! Nisam mogla da verujem!
Foto: Profimedia

Iz iskustva

7 DANA SAM JELA PO 3 JAJA: Desilo se nešto NEZAMISLIVO! Nisam mogla da verujem!

Žena -

Mnogi govore kako je preterano konzumiranje jaja loše za naš organizam, ali jedna žena je odlučila da proveri da li je to istina.

Oduvek sam volela jaja - zasitna su i ukusna, ali iz nekog razloga nikada ih nisam spremala radnim danima jer sam mislila da nemam vremena ta to, a i mnogi su pričali da su nezdrava.

Uglavnom sam izletala iz stana sa bananom ili jabukom u ruci.

Međutim, zbog toga sam bila gladna kao vuk mnogo pre vremena za ručak. Zato sam odlučila da je vreme za promenu i ta promena će biti jedenje 3 jajeta svakog dana.

Jaja su savršen mali paket. Ne samo da su prepuna proteina, već žumance sadrži omega 3 masti, vitamina D, E i B12, kao i brojne minerale.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Evo šta se desilo kada sam svakog jutra počela da jedem 3 jajeta:

Ljudi misle da su jaja loša, ali nemaju pojma

Znala sam da će biti onih koji će mi govoriti da su jaja loša i da ne bi trebalo da ih jedem. Međutim, nauka je prevalila dalek put od saveta da je najbolje jesti samo belanca, a i brojni saveti koji se tiču masti i holesterola nisu bazirani na pravim istraživanjima.

Stručnjaci danas tvrde da ima holesterola u jajima, ali da on nema veliki uticaj na holesterol u krvi – a taj je kriv za začešljene arterije.

Nutricionisti takođe naglašavaju da broj jaja koja smete da pojedete tokom nedelje u velikoj meri zavisi od toga kako izglada ostatak vaše ishrane. Pošto je moja ishrana prilično zdrava i fizički sam aktivna, osećala sam se još bolje kada sam napravila ovu promenu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pravila sam doručak za manje od 4 minuta

Ne postoji izgovor koji će vas sprečiti da doručkujete, pogotovo kada možete da spremite odličnu kajganu za bukvalno 4 minuta. Ovo je mnogo brže od pravljenja sendviča ili spremanja ovsenih pahuljica ili čekanja u redu u pekari.

Ceo život sam živela u laži.

Mogla sam da preskočim popodnevne grickalice

Pošto jutarnaj banana ili jabuka nisu bili dovoljni da se osećam sito, nije bilo ni čudo što sam umirala od gladi do 10 ujutro. Međutim, nova rutina sa 3 jajeta činila je da se osećam sito do podneva, a bila sam i koncentrisanija i brže završavala stvari jer nisam morala da razmišljam o gladi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jaja su mi promenila život na bolje

Redovan doručak ne samo da je učinio čuda za moju glad i koncentraciju, već sam svakog jutra morala da sednem i provedem 10 minuta u miru. Mogla sam da se opustim i psihički pripremim za dan koji me očekuje.

Planiram da zadržim ovu zdravu naviku, sem ako neko ne otkrije da je čokolada ključ za duži život. Onda ću morati da jedem to – za nauku.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track