NUTRITIVNI KVASAC ČINI ČUDA: Naučite da ga koristite u jelima i PREPORODIĆETE VAŠ ORGANIZAM!
Foto: Profimedia

Recepti

NUTRITIVNI KVASAC ČINI ČUDA: Naučite da ga koristite u jelima i PREPORODIĆETE VAŠ ORGANIZAM!

Žena -

Verovatno ste do sada čuli za jestivi, odnosno nutritivni kvasac, koji je inače prepun vitamina i minerala, a posebno vitamina B, koji je značajan za naše zdravlje.

Za slučaj da ne znate, nutritivni kvasac se dobija iz šećerne trske, ne sadrži gluten, pored vitamina B, sadrži i selen, cink, gvožđe i mnoge druge korisne sastojke.

Nutritivni kvasac ne liči na pivski kvasac, odnosno kvasac koje se koristi kako bi testo naraslo. Poznato je da se nutritivni kvasac korisiti i u svežoj ishrani i da ima ukus koji je vrlo sličan siru. To znači da on može veoma doprineti ukusu vaših jela, a da pritom znate da je dodavanje ovog sastojka veoma zdravo.

Pire sa nutritivnim kvascem

Ukoliko ste ljubitelj krompirića ili pirea, u kombinaciji sa nutritivnim kvascem ovo će biti vaša omiljena kombinacija. Već je napomenuto da nutritivni kvasac vrlo liči na ukus sira. To znači da će vaš pire ili krompirići osećati vrlo malo na sir.

Nutritivni kvasac daje jednu potpuno novu aromu, koja će vam se verovatno vrlo dopasti. Ujedno će biti veoma zdravo da ga što češće koristite.

Takođe, biće zanimljivo da spremite večeru za svoje prijatelje i da kao jedan detalj dodate i nutritivni kvasac. Verovatno će se pitati koji je to sastojak, jer nutritivni kvasac možete kupiti u različitim oblicima, tako da je na vama da odlučite kakve ukusne odnosno obilike ukusa želite da kombinujete.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kokice sa nutritivnim kvascem

U poslednje vreme kokice se sve češće kombinuju sa različitim zanimljvim kombinacijama, poput piletine, čilija i slično. Međutim, koliko god oni bili ukusni, ti dodaci i nisu baš najzdraviji.

Poznato je da kokice ne sadrže visoku kaloričnu vrednost, tako da bi bilo dobro da im dodate malo nekog zdravog sastojka. Zato predlažemo da im dodate malo nutritivnog kvasca. On će doprineti tome da kokice budu ukusnije i u isto vreme zdravije.

Primetićete da se kokice osećaju na određenu vrstu sira, ali će to svakako biti ukus kakav još uvek niste probali. To znači da ćete taman probati nešto novo, ali i nešto što je i te kako zdravo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Testenina sa nutritivnim kvascem

Bilo koju vrstu testenine da pravite imajte u vidu da nećete pogrešiti ukoliko dodate i nutritivni kvasac. Ukoliko su to neki jači sosevi kojma planirate da prekrijete testenine, to znači da se nutritivni kvasac neće osećati. Ukoliko su blagi sosevi u pitanju znači da će nutritivni kvasac doprineti ukusu i da ćete ga zasigurno osetiti u vašem jelu.

Ipak, kome ne smeta ovakva vrsta ukusa, onda slobodno možete da dodate za nijansu više, jer nikako ne možete pogrešiti. Imajte u vidu da nutritivni kvasac sigurno neće pokvariti ili izmeniti ukus vaših testenina na koje ste navikli. Sigurno je da će samo doprineti kvalitetu ukusa.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Supe sa nutritivnim kvascem

Ukoliko i niste baš neki ljubitelj supa, onda vam se možda više dopadnu ukoliko ubacite sve one sastojke koje volite, a posebno vam se može svideti ukolio ubacite nutritivni kvasac. To znači da će vaša supa dobiti potpuno drugačiji ukus i biti vam možda za nijansu ukusnija, pa ćete je rado jesti.

Trudite se da kuvate što zdravije čorbe, a kada njima dodate i nutritivni kvasac to znači da će čorba biti i te kako zdrava. To takođe znači da ćete ukoliko češće konzumirate ovu čorbu biti zdraviji, sačuvati svoj imunitet i snagu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(dnevno/N.D.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SMRŠAO BEZ DIJETE: Ovo je program za 45 kg manje za pet meseci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track