JEFTINO I ZDRAVO: Ofarbajte kosu pomoću CRNE KAFE!
Foto: Profimedia

Probajte

JEFTINO I ZDRAVO: Ofarbajte kosu pomoću CRNE KAFE!

Žena -

Poznato je da su farbe za kosu pune hemikalija, pa ako ih koristite godinama može doći do reakcije na koži glave ili vlasima!

Umesto da troše novac u frizerskim salonima, uništavaju kosu i strepe od alergijskih reakcija, praktične žene su došle na zanimljivu ideju za jeftino i zdravo potamljivanje kose. Možda zvuči neverovatno, ali mnoge dame ističu da kosu možete ofarbati kod kuće sa crnom kafom.

Sve što vam je potrebno jeste crna kafa i regenerator. Skuvajte oko 250 do 500 ml crne kafe, u zavisnosti od dužine kose. Kada se kafa ohladi pomešajte je sa regeneratorom. Na 250 ml kafe dodajte 2 kašike regeneratora, a ukoliko imate dugu kosu, povećajte količinu ove prirodne farbe.

Nanesite smesu na celu kosu, ako se farbate sami obavez

no to uradite ispred ogledala kako biste videli da li ste prekrili svaku vlas. Ostavite farbu da odstoji na kosi sat vremena. Nakon toga isperite kosu vodom, bez dodavanja šampona. Postoji mogućnost da ne budete zadovoljni nijansom iz prvog puta, pa možete nekoliko puta da ponovite proces. Na ovaj način možete da potamnite i samo krajeve i to tako što ćete sipati kafu u bocu sa pumpicom i isprskati ih.

Mnoge dame koje su probale ovaj način farbanja bile su zadovoljne, ali čak i ako nijansa nije do kraja po vašem ukusu, ono što je sigurno je da nećete biti alergijskih reakcija kakve se dešavaju zbog hemijskih farbi.

Mnoge supstance iz prirode mogu da daju dodatni ton: na primer, sok od nara, jači crni čaj kao i sok od cvekle, a naročito kana kojoj takođe možete dodati kafu. Ne zaboravite, nijanse će svakako zavisiti i od vaše prirodne ili osnovne boje.

(Lepa & srećna)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Svaki dan radite OVE lagane vežbe za oči i POBOLJŠAĆETE VID!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track