(FOTO) ŠMINKA VIŠE NIJE U MODI: Da li su žene muškarcima privlačnije kada su PRIRODNE?
Foto: Profimedia

NOVI TREND

(FOTO) ŠMINKA VIŠE NIJE U MODI: Da li su žene muškarcima privlačnije kada su PRIRODNE?

Žena -

Koliko žena je spremno da se odrekne svih onih divnih pudera, rumenila, ajlajnera, maskara i ruževa koji samo naglašavaju njihovu prirodnu lepotu, i da se poput slavnih holivudskih ličnosti, pevačica i manekenki, ne samo na društvenim mrežama već i u javnosti, pojavljuje nenašminkano?

Da li vam je pomisao da vas neko vidi bez šminke užasavajuća?

Možda ste od onih žena koje stavljaju sjaj za usne i korektor čak i onda kad krenu napolje da bace đubre strahujući da u tih pet minuta slučajno ne sretnu ljubav svog života, jer kako da pred njega stanu sa takvim podočnjacima?

Ako vas je sramota da priznate tu poražavajuću istinu, ne brinite, niste jedine.

Mnogo žena je uvereno da ih partner ne bi ni pogledao da nisu izgledale tip-top kad su ga upoznale, a istraživanja pokazuju da se svaka treća šminka pre svakog izlaska iz kuće, a svaka deseta ne može ni da zamisli da ide na posao bez mejkapa. Ima i onih koje ustaju ranom zorom da se srede pre nego što im se muž ili dečko probudi - njih je u ženskoj populaciji 14 odsto.

foto Instagram Prinscreen
foto Instagram Prinscreen

Ukoliko vam sve ovo zvuči suludo, šta ćete tek pomisliti o Šarlot Tilberi, jednoj od najpriznatijih šminkerki na svetu, koja kad se posle napornog dana vrati kući prvo skine šminku, potom hidrira lice, pa se onda ponovo našminka i sa kompletnom "maskom" odlazi na spavanje jer ne može da podnese pomisao da je suprug vidi nenašminkanu?

Na žalost, pomenuti gospodin je ostao uskraćen za priliku da kaže rečenicu koju svi muškarci izgovore bar jednom u životu, a glasi: "Draga, bez šminke si najlepša".

A da li su žene muškom polu zaista najlepše kad su prirodne, potrudila se da na svoj način ispita američka glumica Ejmi Šumer.

Poznata komičarka je u muzičkom videu prikazala kako muškarci nemaju pojma šta je to šminka. Većina njih obožava "prirodnu lepotu" Kim Kardašijan, ne shvatajući da nju čim se probudi sređuje armija šminkera opremljena arsenalom korektora, pudera, hajlajtera, bronzera, maskara, senki za oči i ruževima u nebrojeno nijansi boje kože.

Isti cilj je imala i #nomakeupselfie kampanja pokrenuta na društvenim mrežama pre dve godine, kojom je u Britaniji sakupljeno više od osam miliona funti za istraživanja o raku.

U njoj su se posebno istakle poznate ličnosti koje su danonoćno postavljale fotografije na svojim profilima, hvaleći se kako divno izgledaju čim se probude, postujući #wokeuplikethis ili #mornigselfie.

Postao je popularan i haštag #themorningafterselfie. No, pitanje je da li te dame zaista toliko dobro izgledaju kad se probude ili za slikanje koriste usluge profesionalnih šminkera, filtera, svetla, a možda i kao glumica Gvinet Paltrou angažuju slavnog fotografa Marija Testina.

foto Instagram Printscreen
foto Instagram Printscreen

(superzena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track