MISLITE NA SVOJU DECU: KAKO DO ZDRAVOG SRCA, PRAVE KIČME I VITKOG TELA
Foto: Promo

MISLITE NA SVOJU DECU: KAKO DO ZDRAVOG SRCA, PRAVE KIČME I VITKOG TELA

Žena -

Sportske igre i stvaranje zdravih navika koje se stiču odlaskom na treninge su izuzetno važni za pravilan rast i razvoj dece. Bavljenje sportom je nešto što je svakako neophodno u vreme kada sve više mališana ima problem sa nepravilnim držanjem, gojaznošću, ravnim stopalima ili opštu otpornost dečijeg organizma.

Ono što je svakako dobra osnova za bavljenjem bilo kog sporta u kasnijem periodu može biti gimnastika koja je preporučljiva u uzrastu od četvrte godine deteta. Sportske igre sa loptom su najpopularnije i kod roditelja i kod dece, međutim, one ne predstavljaju aktivnosti koje su same po sebi dobre za preventivno pravilno formiranje tela deteta. Gimnastika je sport u kome telo prkosi gravitaciji, tačnije, jača delove tela poput ruku, nogu ili stopala koji kroz određene pokrete nose težinu čitavog tela. Zahvaljujući tome deca jačaju kosti, mišiće i podstiču cirkulaciju tela kroz čitav organizam.

Osim toga, gimnastika je sport koji direktno utiče na funkcije mozga kao što su – koncentracija, brže savladavanje gradiva ili bolji uspeh u školi. Kroz razvijanje muzikalnosti, posredstvom ritma, deca kroz muziku stvaraju dobru osnovu za timski rad, prijateljske odnose i uče da budu tolerantna.

Vaše dete možete prijaviti na neku od 7 lokacija u Beogradu putem telefona na 065/8 555 222 , ili online OVDE.

Pogledajte i koje sve vrste gimnastike postoje :

Sportska gimnastika

Važno je napomenuti da je gimnastika sport koji je namenjen kako devojčicama tako i dečacima. Treninzi se odvijaju svakodnevno, a osnovni program podrazumeva dva do tri treninga nedeljno u zavisnosti od izdržljivosti i želja deteta.

Online prijave za sportsku gimnastiku mozete izvrsiti OVDE , a za dodatne informacije možete pozvati broj: 065/8 555 222

Ritmička gimnastika

Olimpijska disciplina, ritmička gimnastika, namenjena je samo pripadnicama lepšeg pola. Uz muziku i baletske pokrete, devojčice razvijaju gracioznost pokreta, muzikalnost, motoričke veštine, ritmiku, spretnost i ono najvažnije – pravilno držaje tela. Sve vežbe sa rekvizitima (vijača, lopta, obruč, traka, čunjevi) se izvode uz muziku i pomažu devojčicama da se pravilno razvijaju.

Prijave za ritmičku gimnastiku možete izvršiti OVDE , a sve informacije možete dobiti i putem telefona 065/8 555 222Trambolining

Trambolina je nešto što svakako predstavlja odličan vid sporta kako za odrasle tako i za decu. Osim što podstiče povećanje nivoa adrenalina, skakanje na trambolini predstavlja svojevrstan vid opuštanja i rasterećenja od stresnog i brzog načina života kakav gotovo svaki čovek danas vodi. Možda niste znali, ali ova zabavnu aktivnost je olimpijska disciplina, a one najbolje očekuju medalje.

Napomenućemo da su mališani koji se odluče za ovakav vid vežbanja konstantno pod budnim okom trenera koji će se pobrinuti da sve prođe bezbedno i u savršenom redu.Ako želite i Vi da naučite ili da prijavite vaše dete, mozete učiniti OVDE , ili putem telefona 065/8 555 222 - profesor Zoran Vranov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track