Najnovije vesti

PRESTALA JE DA JEDE JAJA NEDELJU DANA: Nije mogla da veruje šta joj se onda dogodilo!
Foto: Profimedia

BILA JE OČAJNA

PRESTALA JE DA JEDE JAJA NEDELJU DANA: Nije mogla da veruje šta joj se onda dogodilo!

Žena

Da li ste nekad razmišljali šta bi se dogodilo kada biste u poptpunosti prestali da jedete jaja?

Magazin "Prevention" objavio je priču žene koja je uradilo upravo to. Teri dve nedelje nije jela jaja, a efekat je i nju samu iznenadio.

Iako se, kako piše, oduvek zdravo hranila, izbegavala gazirane sokove i prerađenu hranu, odlučila je da pokuša sa novim režimom ishrane prevenstveno zbog bolova u kolenima i kukovima. Režim ishrane koji je izabrala deo je programa "The Whole Body Cure" koji se fokusira na lečenje upale identifikacijom osetljivosti na određenu hranu.

- Bila sam očajna.Tokom poslednjih pet godina, imala sam bolove u zglobovima u kolenima i kukovima tako jake da bi me probudili iz sna. Imala sam samo 47 godina, a bolelo me je samo da stanem na noge ujutru, a i samo ležanje bilo je strašno. Režim ishrane koji je podrazumevao eliminaciju sve hrane osim proteinskih šejkova, povrća i voća tokom dve nedelje, a zatim postepeno vraćanje ostale hrane da bi utvrdili da li postoji reakcija, stvarno me je naterao da obratim pažnju na ono što jedem i kako hrana utiče na mene - kaže Teri.

Tokom prve dve nedelje bol u kolenima je prestao, ali je počeo da se vraća kada je nakon perioda eliminacije ponovo počela da jede ostalu hranu.- Na primer, jaja. Ranije sam često jela tri jaja dnevno. Tokom perioda emilinacije nisam ih jela. Kada sam ih vratila u ishranu, već prvog dana osetila glavobolju, imala sam gorušicu i bolovi u zglobovima su se vratili. Kada se simptomi nastavili i sutradan, muž mi je rekao da mi jaja očigledno ne prijaju. Prestala sam da jedem jaja, i u roku od pola dana, moji simptomi su nestali - objasnila je Teri.

Tada je shvatila da simptomi koji je ostetila kada je jela jaja ponovo su zapravo klasični simptomi intoleracije na hranu. Iako joj jaja nisu pravila problem ranije, odnosno nikada nije imala burnu rekaciju zbog koje bi bilo potrebno da ode kod lekara, odlulčila je da ipak proveri šta se dešava i da li su jaja krivac što se loše oseća.

- Saznala sam da imam intoleranciju na albumin koji se nalazi u belanacima - kaže Teri.   Od tada jaja su retko na njenom meniju. Ponekad ih koristi za pripremu neke druge hrane, ali i to veoma retko.Nastavila je da vodi računa o hrani koju jede što je doprinelo da  doprineli da izgubi 18 kilograma. Danas kaže ima više snage i energije, koju troši na  bicikli, pešačenju ili jogi.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...