(RECEPT) ZGODNI BALI-BEG OTKRIVA TAJNU OMILJENOG JELA: Evo kako Burak Ozčivit sprema ukusni kebab
Foto: Shutterstock, Profimedia

(RECEPT) ZGODNI BALI-BEG OTKRIVA TAJNU OMILJENOG JELA: Evo kako Burak Ozčivit sprema ukusni kebab

Žena -

Markantni Burak Ozčivit, poznatiji kao Bali-beg iz serije "Sulejman Veličanstveni" pravi je miljenik dama, a ovo je recept za njegovo omiljeno jelo, piše Lepa & Srećna.

RECEPT ZA ADANA KEBAB:Oko 500 gr jagnjetine od buta iseckati veoma sitno, i dodati seckanog do 120 gr loja. Dodati so, alevu papriku, biber i čen-dva belog luka po želji, pa mesiti dobrih desetak minuta. Meso pokriti folijom i ostaviti u frižideru da se odmori preko noći. U slučaju da se nema toliko vremena, neka stoji najmanje jedan sat. Meso potom još jednom dobro izmesiti, pa od njega uzimati komade veličine jajeta i njima obaviti drvene ražnjiće, ali tako da bude spljošteno, ni mnogo tanko niti pak debelo. Tako pripremljeno držati u frižideru do upotrebe, a može se peći na roštilji ili teflonu. Sevirati toplo, garnirano cveklom, salatom od prženog luka, začinjenim puterom, kiselim mlekom, krastavcima... PROČITAJTE JOŠ:20 NAJLEPŠIH SLIKA BALI BEGA KOJE ŽENE STALNO LAJKUJUOVO JE LUKSUZNA KUĆA KEMALA IZ SERIJE PORODICA MOG OCAEMOTIVAN KRAJ SERIJE PARAMPARČAD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track