PLAŠITE SE DA VAM NEKO NE STAVI DROGU U PIĆE? Ovaj lak za nokte je spas za žene!
Foto: Profimedia

DETEKTUJE OPASNOST

PLAŠITE SE DA VAM NEKO NE STAVI DROGU U PIĆE? Ovaj lak za nokte je spas za žene!

Žena -

Četvorica studenata tehnologije osmislili su 2014. lak za nokte koji otkriva prisustvo droga u pićima, a njihova kompanija najavila je izlazak ove godine.

OD SAD MANIKIR MOŽETE RADITI I U MRAKU: Lak za nokte u spreju!

Devojke i žene tokom izlaska mogu jednostavno da testiraju sumnjivo piće tako što u njega stave prst. Ako u piću postoje supstance poput rufinola, ksanaksa ili GHB (gama-hidroksibuterna kiselina), koje spadaju u najčešće droge za silovanje, lak za nokte promeniće boju.

foto: Profimedia

Prvi koncept proizvoda javio se kao studentski projekat još 2014, i od tada su ova 4 studenta radila na njegovom razvoju. U poslednje dve godine njihovoj kompaniji javilo se 49 investitora koji su uložili oko 5.500.000 miliona dolara, kako bi se lak za nokte pojavio što pre na tržištu.

Na zvaničnom sajtu navedeni su opravdani razlozi zašto je potrebno da se ovakav proizvod nađe što pre u prodaji. Naime, godišnje jedna od pet žena u Sjedinjenim Američkim Državama postaje žrtva seksualnog zlostavljanja, a većina napada u poslednje vreme, čak 37 posto, događa se u kampusima američkih univerziteta.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track