DA LI STE ČULI ZA PRAVILO 80/20? Uz ovaj plan ishrane možete zaboraviti na dijetu!
Foto: Profimedia

SAVET

DA LI STE ČULI ZA PRAVILO 80/20? Uz ovaj plan ishrane možete zaboraviti na dijetu!

Žena -

Pravilo 80/20 nije dijeta, već promena životnih navika koja rezultira trajnim gubitkom kilograma. Uz ovu primenu vrlo lako se uči o uravnoteženoj ishrani i umerenosti, a može se primeniti i na vežbanje. Pravilo 80/20 znači da ćete i dalje, bez griže savesti moći da uživate u večeri ili piću s prijateljima, a pojam uživanja u hrani ostaće vam i te kako poznat.

Stvar je poprilično jednostavna - 80 posto vremena jedite zdravo, a u 20 posto vremena priuštite sebi omiljeno jelo, poslasticu, piće... I ne morate se previše zabrinjavati matematikom.

foto: Profimedia

Ako, na primer, pojedete tri zdrava obroka u danu, onda su tri nezdrava vaših 20 posto za tu nedelju ili ako u danu pojedete pet malih obroka, onda tu nedelju možete pojesti sedam malih poslastica. Za još bolje rezultate, "štedite" kalorije kroz nedelju i čvrsto se držite plana, a kako i priliči, za vikend sebi "dajte oduška". A isto pravilo možete primeniti i na vežbanje.

A da ovaj način ishrane stvarno funkcioniše, uverile su se i mnoge holivudske lepotice kao što je Džesika Alba. Njen trener

Jumi Li govori kako ne možemo biti uvek sto posto, ali 80 je izvodivo. Savetuje što više manjih, zdravih obroka tokom dana što će pozitivno uticati na celokupnu promenu navika u ishrani.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Zadovoljna.hr, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track