DESIĆE VAM SE NEŠTO POTPUNO GADNO: Ako imate crvenu ili crnu posteljinu odmah je promenite!
Foto: Profimedia

UPOZORENJE

DESIĆE VAM SE NEŠTO POTPUNO GADNO: Ako imate crvenu ili crnu posteljinu odmah je promenite!

Žena -

Ako nikad niste imali stenice u krevetu, smatrajte sebe srećnikom. Ta mala stvorenja postaju sve više otporna na insekticide i kao rezultat, uzrokuju mnogo više štete.

OVOG INSEKTA ZOVU BUBA UBICA: Ako vidite jednu u svojoj kući, odmah zovite pomoć!

Studija je sprovedena na Univerzitetu na Floridi i Unijskom Koledžu u Linkolnu. Stenicu su stavili na sredinu šolje i dali su 10 minuta da izabere jednu od obojenih tkanina.

foto: Profimedia

Par različitih varijacija testa je uzeto u obzir kao što je: testiranje buba koji žive u krevetu u različitim životnim dobima, različitim polovima, individualne bube protiv drugih buba, i nahranjene bube protiv gladnih buba.

Ako želite da spavate noću i ne želite da vas bube ujedu, najbolje je da izbegavate tamne boje, pogotovo crnu i crvenu. Eksperimenti su pokazali da bube koje žive u krevetu, izabraće utočište bazirano na boji prilikom kretanja u svetlu.

foto: Profimedia

"Mislimo da stenice preferiraju crvenu boju zbog boje krvi i zbog toga što se sa time hrane", rekla je doktora Korejn Meknil.

foto: Profimedia

Još jedna studija pokazuje da stenice preferiraju crni i crveni materijal. Ove bube uzrokuju nezgodne ujede tako što vam sisaju krv u toku noći. Privučene na toplotu tela i ugljen dioksid, oni grizu kožu i hrane se vašom krvlju.

Kurir.rs/Aura.ba, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja