NIJE NAM SUĐENO: Potresna ispovest jednog Srbina koji će zauvek voleti svoju Hrvaticu!
Foto: Profimedia

I MUŠKARCI PATE

NIJE NAM SUĐENO: Potresna ispovest jednog Srbina koji će zauvek voleti svoju Hrvaticu!

Žena -

Jedan muškarac ostavio je svoju ispovest ispod video snimka za emotivnu pesmu "Tu noć kad si se udavala" na Jutjubu, i zapalio je internet!

Naime, nije retko da ispod balada možemo pročitati razne životne priče koje nepoznati ljudi ostave, te verovatno na taj način olakšaju sebi dušu.

Upravo jedna takva priča ovih dana je preplavila društvene mreže, a radi se velikoj ali nesuđenoj ljubavi između Srba i Hrvatice.

foto: Profimedia

Njegov komentar prenosimo u celosti:

"Nekim ljudima jednostavno nije suđeno da budu zajedno. 1989. upoznam je u Staroj Taklci, krenemo zajedno, mladi, ludi, sretni. Trajalo je godinu dana i zbog gluposti prekinemo. Igrom slučaja strenemo se nakon par meseci ponovo... i, ponovo zajedno. Tad sam shvatio koliko sam je ustvari voleo. Međutim, dođe 1991., loše vreme... Ja Srbin, ona Hrvatica, ostanem bez posla u Zagrebu, potom i bez stana i vratim se u Slavoniju. Bilo mi je tek 22 godine. Ubrzo zatim odem i za Nemačku. Svaki dan sam mislio samo na nju.

Jednog dana javi mi se njena prijateljica da je i ona došla u isti grad sam i ja bio i da mi njen broj telefona. Naravno da sam je opet potražio i niko sretniji od nas. Nacionalizam nas nije mogao rastaviti. Jednom sedimo u tom gradu na terasi jednog kafića, prilazi nam vračara i reče: "Vi se mnogo volite, ali nećete ostati skupa, ali ne zato što niste iste vere, već zato što vam nije suđeno". I ne bi dugo, tetka kod koje je bila smeštena posvađa se sa svojim mužem i ona je morala da se vrati u Zagreb

foto: Profimedia

Tu se kontakt prekinuo. To je vilo 1992. Godine su prolazile, a ja sam često mislio na nju. Nadao se da ću je opet sresti, ali ništa. U međuvremenu sam se oženio i imam decu. Volim moju ženu i porodicu. Posle rata sam stalno išao u Zagreb i često njenom ulicom prolazio, gde je nekad živela, ali na ulazu je neko drugo ime. Napokon, 2014. godine preko poznanstva dođem do njene adrese, broja telefona i javim joj se. nađemo se ponovo u jednom bircu u Zagrebu da se ispričamo. Ne znam da li je taj susret više boleo ili veselio.

Svadbe su nam bile iste godine i meseca, a samo sedam dana razlike. Ona ima dvoje dece, kao i ja! Ostali smo zajedno u priči nekoliko sati i razišli se. Javio sam joj se posle toga još par puta i više nisam imao snage da nam nanosim bol. Oboje smo srećni, svako sa svojom porodicom i ne želimo da rušimo ono što imamo. Međutim, i danas je volim kao i pre 25 godina, ali kako vračara reče... NIJE NAM SUĐENO", završio je svoju potresnu ispovest ovaj nepoznat muškarac.

foto: Printskrin Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track