Najnovije vesti

(FOTO) SVE VIŠE SRPKINJA ODLUČUJE SE NA OVAJ POTEZ: A posledice mogu dovesti do potpunog slepila!

OBRATITE PAŽNJU

(FOTO) SVE VIŠE SRPKINJA ODLUČUJE SE NA OVAJ POTEZ: A posledice mogu dovesti do potpunog slepila!

Žena

Dermalni fileri za usne povoljni su i manje opasni od estetskog zahvata povećavanja usana. To je jedan od razloga zbog kojih su već nekoliko godina unazad glavni trend u kozmetičkoj industriji.

foto: Profimedia

Sve više žena odlučuje se na ubrizgavanje injekcija s hijaluronskom kiselinom u usne. Iako ovom tretmanu ne bi smele da se podvrgnu osobe mlađe od 25 godina, ovo pravilo se ne poštuje. Članica Kardašijan klana, Kajli Džener počela je da koristi filere sa samo 19 godina i u velikoj meri je zaslužna za njihovu popularizaciju.

foto: Profimedia

I dok se ova metoda predstavlja kao mnogo manje opasna u odnosu na estetski zahvat povećanja usana, i injekcije imaju neke nuspojave, među kojima se posebno izdvojila jedna.

"Kada ubrizgate injekciju s filerom u usne ili bilo koji drugi dio lica, postoji šansa da hijaluronska kiselina iz nje kroz arterije dođe do spoljnog ugla oka i uđe u mrežnicu", objasnio je predsednik Australijskog društva plastičnih hirurga, dr Mark Ešton. Još jedna od strašnih posledica može biti to i da vam nos potpuno pocrni i otpadne.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Ljepotaizdravlje.hr, Foto: Profimedia)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...