icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

TOKOM KUVANJA I PEČENJA IZGUBE KORISNA SVOJSTVA: 5 namirnica koje treba jesti samo sirove

OBRATITE PAŽNJU

TOKOM KUVANJA I PEČENJA IZGUBE KORISNA SVOJSTVA: 5 namirnica koje treba jesti samo sirove

Žena

Mnogi ne znaju da nisu svi proizvodi namenjeni termičkoj obradi, jer tokom kuvanja i pečenja izgube korisna svojstva. Svako od nas od detinjstva zna koliko je povrće korisno u ishrani. Međutim, mali broj ljudi zna da termičkom obradom, ono gubi sve vitamine i minerale koji su neophodni za naše telo.

Hajde da vidimo koje povrće je u pitanju.

 

Beli luk


Beli luk, koji je prisutan u mnogim receptima, termičkom obradom gubi najkorisnija svojstva. Dakle, u sirovom belu luku može se naći: vitamin C, P i grupa B vitamina. Pokušajte da jedete sirovi beli luk. Ako ste ipak odlučili da ga pržite ili dodate supi ili čorbi, zapamtite da beli luk dodajete na kraju, kada je jelo spremno.

 

Paradajz


Paradajz je bogat magnezijumom i cinkom. Ukoliko pečete ili kuvate paradajz koncentracija korisnih materija će se smanjiti za 90%.

 

foto: Profimedia

Špargla


Iako špargla još uvek nije veoma popularna u našoj kuhinji, ona je skladište hranljivih sastojaka. Špargle sadrže vitamine A, B, C, E, K i folnu kiselinu, koja je veoma važna za zdravlje žena. Kada se prži, gubi tačno polovinu korisnih svojstava.

 

Brokoli


Brokoli je obavezni deo svake zdrave ishrane i može da se pohvali vitaminima A, C i kalcijumom. Ako se kuva ili peče u rerni, korisna svojstva će se smanjiti za 40%.

 

Paprika


Paprika je lider među povrćem i sadrži vitamin C, koji je telu potreban za mnoge funkcije. Posle zagrevanja, njegova količina se smanjuje za 40%.

 

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Zenskimagazin, Foto: Profimedia)

 

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.