(FOTO) MAJKA JE NAPRAVILA KOBNU GREŠKU: Izgladnjivala sam sina nedeljama, mislila sam da znam šta je dobro za moju bebu!
Foto: Printscreen

ISPOVEST

(FOTO) MAJKA JE NAPRAVILA KOBNU GREŠKU: Izgladnjivala sam sina nedeljama, mislila sam da znam šta je dobro za moju bebu!

Žena -

Na početku me najviše plašio njegov konstantan plač, pa nisam obraćala pažnju na to da je počeo da gubi kilograme.

Zapravo, za to sam krivila vagu, a nisam reagovala ni kad sam već sama uočila da mu ruke i noge nisu više bucmaste.

"Sve dok vreme dojenja nije počelo drastično da se skraćuje, a njegov plač postao konstanta. Tek tada sam progledala i zapitala se da li je sa mojim mlekom sve u redu", priznala je, ali tek nakon što je njen danas osmomesečni sin izašao iz životne opasnosti i fino se zaogruglio. Ovo je još jedna naučena lekcija da, ako svi znakovi ukazuju na to, treba prestati s dojenjem i bebi jednostavno ponuditi bočicu. Da je to barem ranije shvatila mama Andrea, koja je skoro uništila zdravlje i život svog rođenog sina samo zato što nije bila svesna da njeno mleko jednostavno nije dovoljno za njenog mališu.

"Kada beba mnogo plače, a znate da je jela, vidite po grudima da se mleko stvara i nestaje, teško je shvatiti u čemu je tačno problem. Toliko sam dana provela tražeći odgovore zašto on stalno plače i nalazila svašta čime sam se tešila: možda su u pitanju zubi, možda je to samo faza vezana uz separacijsku anksioznost, možda je ovo ili ono, ali nigde nisam dobila odgovor da beba možda plače jer je gladna", ispovedila se ova mama nakon čega su njenu priču, kao upozorenje drugima, preneli mediji.

Kako je mama Andrea priznala, nakon što je problem rešen, a maleni se konačno zdravo ugojio: "Još uvek noću plačem zbog svega. Imam osećaj da treba da budem kažnjena zbog sopstvene gluposti, tvrdoglavosti i naivnosti da samo ja znam što je dobro za moju bebu. Iako je naše dojenje krenulo jako dobro, mleko je nakon nekog vremena postalo sve slabije, da bi na kraju presušilo, a ja sam sve vreme mislila da je sa dojkama sve u redu.

Kurir.rs, Foto: Printscreen/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

5 saveta za pravilnu ishranu mališana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track