Najnovije vesti

LJUBAV KOJA JE RAZBESNELA REGION: Sava (32) i Adriana (17) su profesor i učenica! Iznenadiće vas šta kažu njihovi roditelji
Foto: Printscreen Instagram

NERAZDVOJNI

LJUBAV KOJA JE RAZBESNELA REGION: Sava (32) i Adriana (17) su profesor i učenica! Iznenadiće vas šta kažu njihovi roditelji

Žena
11:29h

Sava (32) iz Beograda upoznao je Adrianu (17), koja je iz okoline Pančeva, u srednjoj školi. On je bio profesor na zameni, predavao je francuski, a ona učenica. I rodila se ljubav, prvo ona platonska.

Priča o "zabranjenoj ljubavi", zbog velike razlike u godinama gotovo uvek postaje predmet osude okoline. Sa tim su se i oni borili. Njihova priča počela je klasično - tinejdžerki se dopada nastavnik, ali onda je priča otišla dalje od dozvoljenih društvenih normi i sada su njih dvoje i zvanično par. Ali ne bilo kakav par - deli ih 15 godina razlike, što, ukoliko se ljudi vole, nije problem u zrelim godinama, ali jeste kada se uzme u obzir da Adriana još nije izašla iz tinejdžerskih godina.

"Budući da sam tada bio samo student, imao sam status zamene. Njenom odeljenju nikada nisam predavao, ali Adrianu sam svaki dan viđao u školi", objašnjava Sava, a Adriana dodaje da se u nastavnika zaljubila na prvi pogled.

"On je imao sve što sam sanjala da muškarac treba da ima. Premda sam znala da je ta veza nemoguća, negde u sebi nadala sam se da bismo jednog dana ipak mogli da budemo zajedno. Posle izvesnog vremena Sava je otišao u Australiju sa namerom da tamo zauvek i ostane, što je za mene bilo veliko razočaranje jer sam pretpostavljala da ga više neću videti", priča Adriana.

Ipak, ispostavilo se da ih Australija nije razdvojila, već spojila. Jer Sava i Adriana su ostali u kontaktu i svakodnevno se dopisivali. Tako je ta njihova platonska ljubav, kažu, počela da raste u nešto više. Sada su u pravoj, intimnoj vezi.

 

Zakynthos soon! ??????

A post shared by Sava & Adriana (@nobasiccoupleofficial) on

Verovatno će vas iznenaditi da se danas Savini i Adrianini roditelji poznaju i druže, i da su u skladnim odnosima.

"Adriana je za mene od samog starta pokazala neverovatnu zrelost, a oduševila me je činjenica da, iako je mlada, radi, zarađuje i ispoljava svoj talenat kroz šminkanje. Nije me privukla samo njena nesporna lepota, već i to što zrači dobrotom, radošću i prirodnošću. Za mene ona predstavlja život u najčistijem obliku", ističe Sava.

 

Take me off, set yourself free and be the One with me!

A post shared by Sava & Adriana (@nobasiccoupleofficial) on

"ZNAO SAM DA NE TREBA DA MAŠTAM O VEZI, ALI LJUBAV JE POBEDILA"

Sava je bio svestan da ne bi bilo pametno da se odnos između njega i Adriane razvije u nešto ozbiljno.

"Naravno, razum mi nije dozvoljavao da se prepuštam maštarenjima o vezi, ali što sam se više opirao, sve sam se više vezivao za nju. Duboko verujem da se sve dešava sa razlogom i na kraju sam shvatio da je to moj put i da, ukoliko je zaista iskreno volim, nemam čega da se plašim. I tako sam se prepustio, spreman na sve posledice te zabranjene ljubavi", kaže Sava.

Podršku roditelja imaju, ali ne u potpunosti i podršku okoline. Deo prijatelja i poznanika prihvata ih kao par, a ima i onih koji ih osuđuju.

"Što se tiče podrške, stalo nam je do osoba koje volimo i naravno da njihovo mišljenje uvažavamo. Iako su svi bili skeptični, danas slobodno odlazimo jedno kod drugog i svi su upućeni u naš odnos. Moralo je tako jer istina uvek izađe na videlo. Znali smo da će da nas podrže baš zbog te istine. Pravi prijatelji su nas razumeli i podržali, oni koji to nisu znali nisu ni bili pravi prijatelji", kažu njih dvoje.

JA TRAŽIM KVALITET, A NE MLADOST

Činjenica je da je razlika u godinama velika i da je među njima generacijski jaz. Kako se to odražava na vezu?

"Ja tražim kvalitet koji meni odgovara i nebitno mi je da li je devojka starija ili mlađa. Ne mogu da je uporedim, niti to radim. Ona je posebna u svakom smislu te reči. Odlično se snalazimo sa razlikom u godinama", kratko će Sava.

A što se tiče planova za budućnost, kažu da ih nemaju.

"Mi živimo život tako da nemamo očekivanja. Radimo stvari spontano i iskreno. Znali smo da će biti osude i to razumemo. Ne trudimo se da ulazimo u diskusiju da li je nešto moralno ili ne jer nam je fokus stavljen na vezu i zajedničke snove. Nije suština u godinama već ljubav koja prevazilazi društvene norme i uslovljavanje, životu koji ne poznaje granice i sreći koja dolazi iznutra onda kada shvatiš da si bog koji kreira, a ne žrtva koja moli i jadikuje", zaključuju na kraju njih dvoje.

 

Let's travel the ? ... #couplegoals

A post shared by Sava & Adriana (@nobasiccoupleofficial) on

A ŠTA KAŽE ZAKON?

Po našem zakonu nije dozvoljeno sklapanje braka pre punoletstva. Postoje slučajevi kada se to može uraditi sa 16 godina, uz saglasnost roditelja, suda i Centra za socijalni rad. Takođe, sud nalaže kazne za vanbračnu zajednicu sa maloletnicom, što se ne dešava u ovom konkretnom slučaju, budući da Sava i Adriana ne žive zajedno.

(Kurir.rs/Žena)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...