NIKO NE VERUJE DA JE MOGUĆE: Roksi Dilan pokazala kako u 60. godini izgleda kao da ima 30!
Foto: Printscreen/Facebook

NEVEROVATNO

NIKO NE VERUJE DA JE MOGUĆE: Roksi Dilan pokazala kako u 60. godini izgleda kao da ima 30!

Žena -

Roksi Dilan je na sopstvenom primeru pokazala da iako ima 60 godina, moguće je da izgleda kao da ima 30.

"Najbolji i najučinkovitiji način za "preokretanje" starenja je konzumacija biljaka i lokalna primena hormonski aktivnih eteričnih ulja. Moja omiljena biljka je piskavica, koristim je oralno, a telo spolja negujem maskom od kakao maslaca i eteričnog ulja koromača", počinje ona razgovor.

Možete li nam otkriti recept kako ih koristite?

Rastopim 200 grama kakao maslaca i 100 grama ulja semenki bundeve. Kada se smešaju i rastope, sklonim ih s vatre pa dodam 50 kapi eteričnog ulja koromača. Ohlađen napitak prebacim u teglu i koristim za svakodnevnu negu lica, tela i kose. Ovaj napitak koži i kosi vraća volumen i mekoću i zaglađuje linije i bore, a tenu pruža zdrav sjaj. Za unutrašnju negu dva puta dnevno jedem četiri kašičice osušenih listića piskavice, namočenih u malo hladne vode ili soka od jabuke da se može popiti, najčešće oko pola šoljice. Ovaj napitak treba odmah popiti jer se brzo pretvara u gustu smesu koju je teško progutati.

Biljke su vaše velike uzdanice, kako ste otkrivali njihove moći i kako ih i mi sami možemo koristiti?

Uvek sam sve sama istraživala i potom iskušavala na sebi. Otkrila sam da, osim gore navedenih biljaka, odlično delovanje imaju i kim, prah amle i Gingko biloba jer odlično stimulišu staničnu aktivnost. Nemojte praviti grešku kao ja kada sam jednom napravila napitak od svih blagotvornih biljaka kojih sam se setila – nisam ga mogla popiti koliko je bio gust! Radije se odlučite za 2 - 3 biljke koje možete lako i po povoljnoj ceni nabaviti, pa taj napitak pijte svaki dan. Za dnevnu dozu uzmite od 4 do 6 kašičica svake biljke pa ih dobro smešate u dovoljnoj količini tečnosti i pijte 2 - 3 puta dnevno, uvek kao sveže pripremljen napitak. Ako ste trudni, tražite dozvolu doktora.

Možete li izdvojiti samo jedan univerzalni sastojak ili recept za pomlađivanje?

Dovoljno je pomešati oko 50 kapi đumbira u 150 grama nekog baznog ulja, na primer kokosovog. Samo izbegavajte lice i predeo oko očiju.

Šta potajno krade našu lepotu i mladost?

Nezdrava hrana! Ona ima najtoksičniji uticaj na telo, posebno šećer. Kada se vari, šećer uzrokuje disfunkciju staničnog i hormonskog sastava. Svaki put kada jedemo ili pijemo nešto što obiluje rafiniranim šećerom, količine šećera u krvi enorm­no porastu, što telo mora odmah regulisati ispuštajući određenu dozu insulina.

Kako se hranite, kojih pet namirnica uvek imate u svojoj kuhinji?

Avokado, istočnjački specijalitet sezam-halvu, nemasni jogurt, kvalitetan hleb od celog brašna i med.

Imate li neki način opuštanja?

Uglavnom iskačem iz kreveta i kuvam zeleni čaj ili kafu s nemasnim mlekom, zavisi od toga šta imam u kući. Nakon toga častim nepce tostom i džemom od borovnica bez šećera. Zeleni čaj - onaj jeftini iz supermarketa ili neki finiji iz čajoteke - moj je omiljeni napitak i prati me ceo dan pa mogu reći da je on neka vrsta mog opuštajućeg rituala.

Kurir.rs/ Sensa klub, Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track