IZABERITE HALJINU ZA SVOJ NAJLEPŠI DAN: Princezina venčanica kao iz bajke
Foto: Profimedia

PO UZORU NA OVE PLEMKINJE

IZABERITE HALJINU ZA SVOJ NAJLEPŠI DAN: Princezina venčanica kao iz bajke

Žena -

Nema romantičnijeg prizora od gledanja mlade koja korača ka oltaru u toaleti svojih snova. A evo kako su tog dana blistale svetske princeze

Ako vam je oduvek bio san da na svom venčanju nosite haljinu nalik onima koje nose princeze, ovo je tekst za vas.

Kraljevska venčanja su uvek raskošna, spektakularna i osmišljena do najsitnijih detalja, ali i poznata po tome što dame nose veoma konzervativne venčanice koje nikada ne otkrivaju previše. Zato je pronalaženje savršene haljine jedan od najtežih zadataka u planiranju ovog posebnog dana svake mlade jer se tu očitava njen ukus.

Ako i vi uskoro stajete pred oltar, možda će vam baš ove prelepe haljine pomoći da izaberete venčanicu svojih snova i da od tog najsrećnijeg dana napravite pravu bajku.

foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta, koja je tada bila princeza, udala se 1947. godine za princa Filipa. Na svom venčanju blistala je u venčanici Normana Hartnela.

foto: Profimedia

Prošle subote Princ Filip Karađorđević i Danica Marinković zakleli su se na večnu ljubav. Kreatorka prelepe i sasvim jednostavne venčanice bez ikakvih suvišnih ukrasa jeste Roksanda Ilinčić, srpska modna dizajnerka koja živi i radi u Londonu i kreira za brojne poznate ličnosti. Venčanicu niko osim mlade nije video dok se u njoj nije pojavila. Danica je bez upadljive šminke, u sasvim prirodnoj varijanti blistala na venčanju i sudeći po njenom izgledu i ponašanju, možemo da kažemo da Srbija može da bude ponosna na svoju novu princezu.

foto: Profimedia

Grejs Keli 1956. godine udala se za princa Renea od Monaka i ceo svet je pričao o tom venčanju. Prelepa mlada, koju su proglasili najelegantnijom mladom svih vremena, blistala je u venčanici od svile u boji slonovače, koju je specijalno za nju dizajnirala kostimografkinja MGM studija Helen Rouz.

foto: Profimedia

Princeza Šarlin Vitstok za princa Alberta od Monaka udala se 2011. godine. Venčanicu od belog satena i svile uradio je Đorđo Armani. Haljinu je krasilo 40.000 kristala, za čije je ušivanje utrošeno dve i po hiljade sati.

Princ Abdulah i tada princeza, a sada kraljica Ranija su 1993. godine izgovorili sudbonosno „da“, a mlada je blistala u venčanici „eli sab“.

Glavna vest 2011. godine bilo je venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton, koje je koštalo neverovatnih 70 miliona dolara. Venčanicu je dizajnirao Aleksandar Makvin, a mnogi su tada komentarisali da haljina, koja je Kejt stajala kao salivena, mnogo liči na onu koju je nosila Grejs Keli. Romantični veo s tijarom odmah su iskopirale mnoge mlade širom sveta.

foto: Profimedia

Princeza Dajana i princ Čarls venčali su se 29. jula 1981. godine, a ceremonija je proglašena „venčanjem veka“. Venčanicu je dizajnirao bračni par Dejvid i Elizabeta Emanuel. Haljina je napravljena od 40 metara svile boje slonovače i antičke čipke, šlep je bio dugačak 7,5 metara. Preko hiljadu sitnih bisera ručno je ušiveno na haljinu.

Nakon što je Dajani pokazao skicu haljine, pocepao ju je da niko drugi ne bi video kako će ona da izgleda.

foto: Profimedia

Španski princ Felipe 2004. godine oženio se Leticijom, koja je tada postala princeza (danas je kraljica). Poznata je po tome da najradije nosi kreacije dizajnera svoje zemlje i njenu prelepu belu venčanicu s neobičnim dekolteom napravio je kreator Manuel Pertegaz.

foto: Profimedia

U junu 2010. švedska princeza Viktorija udala se za svog ličnog trenera Danijela Vestlinga i učinila ga princem, a veliko iznenađenje bila je njena odluka da se uda za muškarca koji nije plave krvi. Za njenu satensku venčanicu se zna samo to da ju je kreirao britanski dizajner, ali je njegovo ime ostalo tajna.

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Mlada blista u predivnoj venčanici! Danica je princeza i pre dobijanja kraljevske titule!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja