ODMAH ĆETE IH ODLOŽITI: Evo šta se dešava kada na poslu jedete grickalice!
Foto: Profimedia

SUZDRŽITE SE

ODMAH ĆETE IH ODLOŽITI: Evo šta se dešava kada na poslu jedete grickalice!

Žena -

Kesicu čipsa koju ste sačuvali za grickanje u kancelariji slobodno možete da odložite.

Izgleda da kancelarijski posao čini ljude dodatno čini gladnima, pa često imaju potrebu da nešto grickaju.

Neki kažu da je to zbog dosade, neki imaju druge teorije, ali ko god da je u pravu, jedno je sigurno - u pitanju su ekstra kalorije koje nikome ne trebaju.

foto: Profimedia

Ako ste se ikada slučajno zapitali koliko kalorija unesemo na taj način, imamo rezultate istraživanja koje se pozabavilo upravo tim pitanjem. Reč je o velikoj količini kalorija, a da budemo apsolutno precizni, radi se o čak 100. 000 dodatnih kalorija koje jedna žena unese tokom godine dana. Verovatno ste se zagrcnuli keksom koji grickate dok ovo čitate, ali nažalost je istina.

Svaka žena u proseku pojede 135 keksa, 90 kriški kolača, 90 paketića nečeg slatkog i 45 krofni samo za vreme radnog vremena, bez pauze za ručak, tokom jedne godine. Najčešće grickamo oko 10.30 ujutro, pa u 15.30 popodne, a ovim prehrambenim zločinima najskloniji smo petkom i ponedjeljkom.

foto: Profimedia

Petkom jer je praktično vikend, a vikendom se uvek opustimo. Ponedeljak važi za izuzetno stresan dan, s obzirom da je početak radne nedelje, pa često utehu pronalazimo u grickalicama.

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track