Najnovije vesti

MISLILI STE DA GA NIKADA NEĆETE PREBOLETI POSLE RASKIDA? Evo koliko vremena će vam biti potrebno za oporavak!
Foto: Profimedia

POSLE VEZE

MISLILI STE DA GA NIKADA NEĆETE PREBOLETI POSLE RASKIDA? Evo koliko vremena će vam biti potrebno za oporavak!

Žena

Nedavno sprovedeno istraživanje je pokazalo da su potrebne čak dve godine kako bi se žene oporavile nakon prekida i nastavile normalno da žive dok s druge strane frajeri to podnose mnogo bolje.

Muškarci se ne opterećuju ostale sa svojim problemima, a što s druge strane iskrivljuje sliku jer se čini kako oni mnogo lakše podnose novonastalu tešku situaciju. Frajeri ostavljaju dojam da se brže vraćaju svakodnevnom životu i lakše započinju nove veze.

foto: Profimedia

Ono što je zanimljivo je da su istraživanja pokazala da je to samo prividna slika, jer žene zapravo lakše prebole raspad veze. One se isplaču, analiziraju svaki postupak, pa i svaku izrečenu reč partneru. Na kraju svega, jednostavno zatvore to poglavlje u životu i ostave ga iza sebe. Frajeri nakon raskida u većini slučajeva ne razmišljaju o toj šokantnoj situaciji, nego se prepuste poslu i jednostavno nemaju vremena niti volje za detaljnu analizu svega. Na početku, kratko vreme nakon prekida im je lakše ako skrenu misli na nešto drugo, a to je najčešće posao.

foto: Profimedia

Činjenica je da ne beže svi od stvarnosti na isti način, neki se prepuste poslu, ali neki se odaju alkoholu ili izlascima s drugim ženama. Na sve navedene načine frajeri pokušavaju podići svoje vlastito samopouzdanje. Ovakvo ponašanje pomaže jedan vrlo kratki period, a posledica je potpuni slom. Oni se poistovećuju s porodicom i partnerkom, pa im prilagođavanje na novi život pada teže, što rezultira različitim oblicima autodestruktivnog ponašanja. Godinama posle razvoda muškarci nisu svesni šta se zapravo dogodilo i koji je bio pravi razlog, niti su svesni svog emocionalnog stanja, a kamoli da shvate zašto ne mogu započeti novu kvalitetnu vezu s drugom ženom.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...