Najnovije vesti

BEZ MUKE I ZNOJENJA: Smanjite nadutost stomaka uz pomoć ovih FENOMENALNIH trikova
Foto: profimedia

Bez vežbanja

BEZ MUKE I ZNOJENJA: Smanjite nadutost stomaka uz pomoć ovih FENOMENALNIH trikova

Žena

Ove zime moći ćete da imate ravan stomak. I to uz pomoć proverenih saveta kako da smanjite nadutost stomaka.

Pijte mnogo vode

S dolaskom hladnijeg vremena lako je zaboraviti na redovno hidriranje tela, odnosno ispijanje odgovarajućih količina obične vode. Dehidratacija izaziva nakupljanje vode u telu, a pogotovo u predelu stomaka. Smanjite dehidriranost i nastanak jastučića tako što ćete svakog dana popiti bar 1,5 litara negazirane vode.

foto: Profimedia

Dobro žvaćite hranu Svaki zalogaj hrane sažvaćite bar 10 puta pre gutanja. Telo mora da radi prekovremeno da bi razgradilo hranu iz želuca i creva, što može da dovede do nadimanja i gasova. Brzo gutanje hrane dovodi i do gutanja velike količine vazduha, koji još više nadima stomak.

foto: profimedia

Potražite pomoć probiotika Probiotici sadrže korisne bakterije koje digestivnom traktu olakšavaju proces razgradnje hrane i sprečavaju nadimanje. Za optimalne rezultate savetuje se svakodnevno uzimanje ovih bakteriju u vidu jogurta ili putem suplemenata u ishrani.

foto: profimedia

Odviknite se od žvakaće gume Žvakanje gume za žvakanje praćeno je gutanjem velikih količina vazduha, koji se nakuplja u našem organizmu i izaziva nadimanje. Istraživači sa jednog američkog gastroenterološkog instituta tvrde da je žvakača guma uzrok velikog dela problema s nadimanjem. Ako želite da osvežite svoj dah, posegnite za bombonama od mentola.

foto: profimedia

Uzmite vitaminske dodatke Uključite u ishranu suplemente u vidu B kompleksa i vitamina D u kombinaciji s kalcijumom. Višak hormona estrogena u telu navodi ga da zadržava jastučiće u predelu struka, a oba suplementa dokazano smanjuju prisutnost ovog ženskog hormona.

foto: profimedia

(Kurir.rs / Super žena  Foto: Profimedia )

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...