ŽENE, MOLIM VAS, RADITE REDOVNO PAPA TEST! MOJA SUPRUGA JE UMRLA U ROKU OD 6 MESECI SAMO JER GA NIJE OBAVILA NA VREME! Potresna ispovest muškarca rasplakala čitav svet
Foto: Profimedia

srceparajuće upozorenje

ŽENE, MOLIM VAS, RADITE REDOVNO PAPA TEST! MOJA SUPRUGA JE UMRLA U ROKU OD 6 MESECI SAMO JER GA NIJE OBAVILA NA VREME! Potresna ispovest muškarca rasplakala čitav svet

Žena -

Pre godinu dana Dona je saznala da ima rak materice. Ubrzo se rak proširio na limfne čvorove u predelu prepona. Nakon šest nedelja hemoterapije, ona je ipak izgubila bitku sa bolešću. Preminula je u naručju svog muža Eliota, okružena s njihovih četvoro dece i bliskom porodicom.

Nakon ove tragedije, na Fejsbuku se oglasio njen suprug i svim ženama uputio potresne reči, te ih zamolio da više vode računa o sebi. Njegov post je podelilo više od 37.000 ljudi, a preko 50.000 njih uputilo je reči podrške i saosećanja.

"Pre godinu dana, 22.12.2016. moja predivna žena, moja najbolja prijateljica, majka naše prekrasne dece, moj svet, moja srodna duša i u suštini moje sve, saznala je dijagnozu koja će uništiti naše živote i promeniti ih zauvek.

Mojoj supruzi dijagnostikovali su rak tri dana pre Božića, a već 10. januara 2017. nakon dodatnih testiranja rekli su nam da se rak proširio na njene limfne čvorove na preponama, te joj je dijagnostikovan rak stadijuma 4b.

Uprkos vrlo teškoj, ali brutalnoj borbi protiv raka, uključujući šestonedeljnu radioterapiju na dnevnoj bazi te hemoterapiju, koju smo morali da prekinemo zbog komplikacija, ta dijagnoza joj je uzela život.

Nažalost, u jutro, 5. avgust 2017. moja predivna žena preminula je u 32. godini u mom naručju, okružena s naše četvoro malene dece, njenom majkom, bratom i sestrom.

Delim ovo danas s vama godinu dana posle njene dijagnoze kako bih ohrabrio svakoga ko ovo čita da se pobrinemo da sve posebne žene u našim životima,zapravo sve žene u našim životima, redovno odlaze na Papa testove i da ih nikad ne preskoče ili da ne zaborave ponovo da ih odrade.

Moja predivna žena odgađala je ove testove zbog razloga kojih se više čak ni ne sećam. Verujte mi, pokušavao sam da se setim i ne prođe dan da ne poželim da sam mogao da zamenim mesto s njom ili da sam mogao da je odvučem na pregled.

Budući da sam već s nekima od vas pričao, znam da mnoge od vas nisu bile na ovom pregledu godinama, a najduži period je 20 godina.

Papa test traje samo par minuta, svestan sam da nije najugodnije i najdostojanstvenije iskustvo za ženu, ali posledice neodlaska na taj pregled mogu uništiti život svima povezanima s tom osobom i to mogu učiniti generacijama koje dolaze. Ja se svako jutro budim sam, podižem decu sam... Da, imam obitelj koja mi pruža podršku, i zaista sam im zahvalan na tome, ali nikad više neće biti isto.

Moja žena je propustila da napravi svoj poslednji test i platila to svojim životom. Ne dopustimo da ostale porodice prolaze kroz takvu bol s kojom se mi suočavamo svaki dan. Borimo se protiv raka zajedno jer rano otkrivanje spašava živote. Znam to jer sam još uvek u kontaktu sa ženama i njihovim porodicama koje su prolazile terapije u isto vreme kada i moja supruga.

Veoma sam ponosan kako se moja žena borila protiv ove razarajuće bolesti uprkos tome što je znala groznu istinu i da će joj vremenom život iscureti.

Znam da je Božić i da će vas neke slike uznemiriti, i ispričavam se svima radi toga, ali moram da vam pokažem koliko je rak razoran.

Molim vas podelite ovaj post sa svojim prijateljima i zamolite ih da učine isto kako bismo se zajedno borili protiv raka i spasili živote. Ne dopustite da druge porodice prolaze kroz bol koju mi prolazimo svaki dan.

Hvala vam."

(Kurir.rs/Foto:Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV UŽIVO) Dr Kurir sa Prof. dr Snežanom Rakić, ginekologom o trudnoći posle 40-te!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track