5 PRAVILA ZA ČISTU I ZSRAVI VAGINU: Pravila #4 morate OBAVEZNO da se pridržavate svaki dan
Foto: Profimedia

5 PRAVILA ZA ČISTU I ZSRAVI VAGINU: Pravila #4 morate OBAVEZNO da se pridržavate svaki dan

Žena -

Korištenjem raznih hemijskih sprejeva, losiona za pranje i intimnih dezodoransa uništavamo vaginalnu floru. Za čistu i zdravu vaginu najbolje je da se držate sedećih pravila:

1. Pamučni donji veš

Neka tvoja vagina diše! Najbolje je nositi gaćice od pamuka koje propuštaju vazduh. Izbegavaj uske sintetičke materijale, a posebno tange. Naime, preko tanga se mogu preneti bakterije sa zadnjice do vagine, i tako narušiti vaginalnu floru.

foto: Profimedia

2. Bez vaginalnog tuša Ne, vagina ne mora mirisati na ruže. Neće biti čistija ako koristiš vaginalni tuš – pre ćeš isprati sve važne i zdrave bakterije i tako vagina može postati osetljiva na upale.

foto: Profimedia

3. Zaboravi na gelove i slične preparate Najbolje ćeš očistiti vaginu običnom vodom. Kako ne bi poremetila ravnotežu bakterija, izbegavaj sve hemijske preparate, parfimirisane gelove i losione, pa čak i običan gel za tuširanje nije preporučljiv.

4. Peri od napred prema nazad Nakon velike nužde nikad se ne brišeš od nazad prema napred...

foto: Profimedia

5. Kod seksa Nakon ljubavne igre ponekad ostane „prljavštine“, zato nakon toga nemoj ići samo da mokriš (kako bi isprala bakterije) nego je najbolje da se odmah istuširaš. Kod analnih aktivnosti moraš biti oprezna – ništa što je imalo veze s tvojom stražnjicom ne sme doći u dodir s vaginom.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Fot Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track