JADNA MOJA PORODICA I MOJ PARTNER: Bila sam okorela alkoholičarka, otvarala sam dve boce vina za veče, a ovako sam odlučila da prestanem!
Foto: Printscreen/Instagram

TEŠKA BORBA

JADNA MOJA PORODICA I MOJ PARTNER: Bila sam okorela alkoholičarka, otvarala sam dve boce vina za veče, a ovako sam odlučila da prestanem!

Žena -

Novinarka je progovorila je o svojoj dugogodišnjoj borbi s alkoholom, svim posledicama koje je zavisnost donela sa sobom, ali i svojoj odluci da prestane. Pre tačno dve godine i mesec dana, Krista D Suza odlučila je zauvek prestane da pije alkohol.

“Iskreno, jadna moja porodica. Jadan moj partner. Jadni svi vi članovi koji imate u kući alkoholičara. U našu obranu, mi nikad nismo planirali da budemo takvi. Tragično, poslednja osoba koja shvata da ima problem mi smo sami. Moj partner Nik, koji je imao izbor da ostane ili ode, oduvek je znao da ja volim da popijem koju čašicu, ali mu je to na početku bilo simpatično. Mi smo se "spetljali" kad sam ja imala 34, a on 40 godina, i u 24 godine koliko smo zajedno, ja njega nikad nisam videla pijanog.

Novinarka se priseća kako je, po dolasku iz bolnice s prvim detetom, odmah predložila da otvore bocu vina kako bi proslavili, iako se osećala posramljeno zbog toga. Ipak, sve je postalo ozbiljnije nakon što je rodila svoje dvoje dece.

"Kad bih njih stavila u krevet, popila bih jedno piće – i to je postala tradicija. Trudila sam se da pričekam da moj partner dođe kući s posla, ali mi je bilo čudno ako dotad već ne bih otvorila bocu. Godine su prolazile, a količina preostalog pića u boci u vreme njegovog povratka iz kancelarije bila je sve manja. Kako bih prikrila činjenicu da sama pijem pola boce, počela sam paralelno da otvaram dve", kaže.

"Ne mogu se da se setim prelomne tačke. Je li to bilo kad sam počela da nosim bocu vina sa sobom u krevet? Ili kad sam prvo piće umesto u osam počela da pijem u sedam sati? Ili kada je u meni rastao bes jer sam osećala da me kontrolišu i ne daju mi da pijem? Okoreli alkoholičari postali su mi najbolji prijatelji. Oni koji nisu pili nakon prve čaše u mojim su očima kvarili zabavu. Čim bih ispila zadnju kap iz svoje čaše, krišom sam krala iz partnerove. Kad bi se on umorio i molio da idemo kući, ja sam ga preklinjala za samo još jednu rundu. Hvala Bogu da sam se pre nešto više od dve godine prizvala pameti i zauvek prestala s tom gnusnom navikom. Ne mogu reći da nisam koji put poklekla, ali toliko mi je drago što sam donela tu odluku", govori D Suza.

Da li mi je sada život lakši? U mnogim aspektima nije. Ne biti u mogućnosti s vremena na vreme da se opustite uz čašicu teško je. Ali, s druge strane, onaj osećaj da legnem trezna i probudim se sveža ne može se uporediti ni s čim. Sada kad se partner i ja svađamo, to bar nije zbog alkohola. I svađamo se rjđe nego pre”, iskrena je novinarka.

Ne budim se više u četiri ujutru misleći da ću umreti od žeđi. Najbolje je od svega što napokon mogu uživati u porodičnom životu. Nadam se da ćemo se Nik i ja uskoro venčati, veselim se proslavi. Tada će svi oko mene pijuckati alkohol, dok ću ja ostati trezna”, zaključuje D Suza.

Kurir.rs/DailyMail, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track