icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.


Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

(RECEPT) TORTA ZA DVOJE: Kremastim zadovoljstvom  obeležite Dan ljubavi na najslađi način
Foto: Profimedia

SLATKO ZADOVOLJSTVO

(RECEPT) TORTA ZA DVOJE: Kremastim zadovoljstvom obeležite Dan ljubavi na najslađi način

Žena

Iznenadite voljenu osobu ukusnim keksićima, mirišljavim kolačićima ili prelepim tortama...


Dan zaljubljenih je, a nemate ideju kako biste mogli da iznenadite voljenu osobu. Hteli biste da to bude skromno, romantično i nezaboravno. Učinite to uz slatku poslasticu koju ćete vašoj najdražoj osobi poslužiti nakon ručka ili večere kako biste ovaj dan učinili posebnim.

 

Obradujte voljenu osobu divnom kremastom tortom i obeležite vaš dan na najslađi način. Dve tortice za dva srca...

foto: Profimedia

Sastojci za dve tortice (promera 8 cm):

 

Biskvit:

• 1 jaje

• 150 g šecera

• prstohvat soli

• 1 kašika ekstrakta vanile

• 2 kašike ulja

• 75 ml mleka + 1 kašicica limunovog soka

• 75 ml tople vode

• 45 g gorkog kakaa

• 100 g mekog brašna

• 1 kašicica sode bikarbone

• maslac i kakao za kalup

 

Krema od lešnika:

• 100 g čokoladnog krema

• 30 g maslaca sobne temperature

• 100 ml slatke pavlake + 1 banana

 

Premaz od borovnica:

• 100 g zamrznutih borovnica

• 1 kašika limunovog soka

• 1 kašika ekstrakta vanile ili 1 vanili šecer

• 1 g skrobnog brašna

 

Krema od krem sira:

• 50 g krem sira

• 15 g maslaca sobne temperature

• 15 g šećera u prahu

• 50 ml slatke pavlake

 

Za dekoraciju:

• 100 ml slatke pavlake

• 45 g crne čokolade

• 30 g maslaca

 

Priprema

1. Dve posude- kalupa promera 8 cm premažite maslacem i pospite sa svih strana gorkim kakaom (umesto kalupa mogu vam poslužiti i dve konzerve od graška). Rernu zagrejte na 170°C.

 

2. Jaje i šećer penasto umutite pa dodajte vanilu, so, ulje i mleko pomešano s limunovim sokom. U to sipajte mešavinu brašna, kakaa i sode bikarbone. Kratko promešajte, podelite na dva dela pa naspite u konzerve.

 

3. Pecite oko 30-35 minuta, odnosno dok čačkalica koju ste uboli u sredinu ne bude čista.

 

4. Ohladite u kalupima, zatim tankim nožem prođite oko rubova skroz do dna i lagano istresite biskvite iz konzervi. Zamotajte biskvite u prozirnu foliju pa stavite u frižider.

 

5. Dok se biskviti hlade pripremite kreme i borovnice. Borovnice pomešajte s limunovim sokom, šećerom, vanilom i skrobnim brašnom pa kuvajte na laganoj vatri dok se sav šećer ne otopi i borovnice ne puste tečnost. Zatim pojačajte vatru i kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu, poput džema. Ohladite do korišćenja.

 

Krem sir sobne temperature izmiksajte s maslacem sobne temperature i šećerom u prahu. Zatim tu smesu izmiksajte sa prethodno slatkom pavlakom. Ohladite do korišćenja.

 

6. Čokoladni krem i maslac sobne temperature izmiksajte zajedno. Zatim pomešajte i izmiksajte sa slatkom pavlakom. Ohladite do korišćenja.

 

7. Bananu narežite na kolutove debljine 1- 2 mm.

 

8. Biskvitima prvo, nazubljenim nožem, poravnajte površinu, a zatim svaki prerežite na 4 dela.

 

Na prvi deo poslažite pet kolutova banane pa premažite s delom krema od lešnika. Stavite drugi biskvit pa ga premažite borovnicama na koje nanesite 1/2 kreme od krem sira. Poklopite trećim biskvitom pa ponovite postupak s bananama i kremom od čokolade pa na kraju stavite zadnji biskvit, onaj koji je kod pečenja bio donji. Ohladite. Sve isto ponovite i s drugom torticom.

 

9. Hladne tortice premažite tankim slojem slatke pavlake da obuzdate mrvice i popravite nepravilnosti, zatim ohladite pa premažite ostatkom slatke pavlake. Maslac i naseckanu čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj i dobro promešajte. Pustite 10- ak minuta da se ohladi pa prelijte preko hladnih tortica tako da čokolada curi preko ivica.

 

10. Ohladite i uživajte u finim torticama u dvoje!

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Gastro.hr

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Iznenadite voljenu osobu: Deset idealnih poklona za Dan zaljubljenih!

 

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...