Najnovije vesti

(VIDEO) ĆERKA (6) MAJKU UDARA RUKAMA I NOGAMA, ŠAMARA JE, ČUPA ZA KOSU: Kad je uhvati LUDILO niko ne može da je zaustavi, a onda im je u kuću ušla ONA!
Foto: Printscreen

Traži pomoć psihologa

(VIDEO) ĆERKA (6) MAJKU UDARA RUKAMA I NOGAMA, ŠAMARA JE, ČUPA ZA KOSU: Kad je uhvati LUDILO niko ne može da je zaustavi, a onda im je u kuću ušla ONA!

Žena

Samohrana majka Lisa (29) iz Velike Britanije, očajna zbog agresivnog ponašanja 6-godišnje ćerke Demi, morala je da potraži pomoć dečjeg psihologa.

 

Lisa ne može dete da drži pod kontrolom. Devojčica ima strašne ispade. Skoro svakodnevo je udara rukama i nogama, šamara je, čupa za kosu... Baca stvari po njoj i po kući. Teško je može zaustaviti kada je "uhvati ludilo".

foto: Printscreen

Lisa živi sa svojim roditeljima, a njena majka Šeron (57) mora stalno da interveniše kako bi smirila situaciju, iako je i sama često meta Demine agresije.

 

Ono što je dečji psiholog Lisi odmah rekao jeste da mora da izgradi više samopouzdanja i da bude čvršća u vaspitanju ćerke i da bakino uplitanje zbunjuje devojčicu, jer nije jasno ko je glavni u kući.

 

Takođe, rekla joj je da pokuša da ponudi alternativu ćerki i umesto da potencira njene ljutnje tako što samo kaže "Ne".

foto: Printscreen

Potom je nekoliko dana dolazila u njihov dom kako bi shvatila šta je to okidač za Demino agresivno ponašanje. Pratila je ponašanje devojčice, ali i ljudi s kojima živi. Lisa smatra da njezina ćerka ima podvojenu ličnost.

 

"Ona može da bude apsolutno divna i da pokaže svoju ljubav na predivne načine, poljupcima, zagrljajima... Ali, to se može promeniti u sekundi", ispričala je majka.

 

U drugom trenutku devojčica toliko podivlja da majku vuče za kosu, šamara, udara, baca stvari po kući, vuče je po kući... Ako, na primer, ne dobije slatkiše pre spavanja, Demi totalno poludi i sav bes iskali na svojoj majci, koja to toleriše.

foto: Printscreen

Lisa kaže da ne može da predvidi kada će se ponašanje njene ćerke preokrenuti.


Psiholog je popričao i sa devojčicom, pitao ju je da li je svesna svog ponašanja. Bila je svesna.

 

"To je nevaljala Demi. Ona prođe kroz rupu u mojoj glavi i vuče mamu za kosu, grize je, grebe, udara, psuje. Ponekad bih želela da ubijem tu  nevaljalu Demi, ali ne postoji način je ubijete. Ona je užasna", rekla joj je devojčica.

 

Tokom snimanja emisije, Demi je u više navrata nasrtala na Lisu. Psiholog joj je prigovorao da dopušta ćerki da se to događa.


"Radije bih da povredi mene nego sebe", rekla joj je Lisa i spomenula da je imala težak porod kada su se ona i Demi borile za život. Dodala je kako se ničega ne seća.

 

"Često razmišljam o tome, je li ona možda mislila da sam je ja odbijala od sebe kada se rodila i možda se zbog toga sada tako ponaša, možda misli da je sve to moja krivica", rekla je majka.

 

Psiholog je predložio Lisi da počne da pokazuje  svoja osećanja.

 

"Tvoja ćerka zna da imaš osećanja koje kriješ od svih. Ona te povređuje i ima ispade besa zato što ti to ne možeš. Dok ti misliš da svoja osećanja kriješ od sebe, Demi zna da je njena majka prepuna emocija, ali ne zna kako da ih izrazi", objasnila joj je Laverne Antrobus.

foto: Printscreen

 

U odnosu majke i ćerke došlo je do malih, pozitivnih pomaka. Lisa je postala samouverenija i čvršća u odnosu sa Demi, a njena baka nije više između njih dvije, kako joj je psiholog savetovao. Posle šest nedelja Demino ponašanje se potpuno promenilo. Lisa je priznala da, iako Demi ponekad izgubi strpljenje, uspeva da se kontroliše, a nasilje je prestalo.

Kurir.rs/Daily mail/Foto Printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...