MAJKA 3 DECE ŠETA PO KUĆI GOLA, A PSIHOLOZI JE PODRŽAVAJU: Svaka devojčica trebalo bi da gleda svoju majku golu
Foto: Profimedia

MORAJU DA SE NAVIKNU DA TELO NIJE SAVRŠENO

MAJKA 3 DECE ŠETA PO KUĆI GOLA, A PSIHOLOZI JE PODRŽAVAJU: Svaka devojčica trebalo bi da gleda svoju majku golu

Žena -

"Jutros me je moja ćerka gledala kako gola izlazim iz kupatila i idem u spavaću sobu. Pokazala je na moj stomak i pitala me zašto se to tako trese. Sklonila sam njenu ruku sa stomaka i rekla da sam da sam tu nosila nju i njenog brata. Objasnila sam joj da se stomak mora razvući kako bi u njega stala beba", počela je priču za Tarin Brumfit, koja smatra da svaka ćerka treba da vidi svoju majku golu.

Tarin ima troje dece, sinove Olivera (11) i Kruza (9), kao i ćerku Mikelu (8), koji su navikli da je gledaju kako gola hoda po kući.

"To radim za dobro svoje ćerke. Znam da je važno da me kao devojčica vidi golu, što omogućava dijalog između nas o ženskom telu i načinu na koji se menja tokom života žene. Zapravo, mislim da svaka devojčica treba da odrasta redovno gledajući svoju majku golu", tvrdi Tarin.

Dodala je da se divi voditeljki BBC Viktoriji Derbišijr koja je izjavila da golotinja kod nje kući nije neka velika stvar, čak ni nakon što je podvrgnuta mastektomiji. Prema Viktorijinim rečima, njeni sinovi od 11 i 13 godina na to "nisu ni trepnuli".

"Nije zdravo da naša deca odrastaju misleći da je realno ono što vide na društvenim mrežama i u časopisima. U stvarnosti žene nemaju uske strukiće i grudi koje se odupiru gravitaciji", ističe Tarin.

Istraživanje je pokazalo da djevojčice već s osam godina nisu zadovoljne svojim telom, a manje od polovine između 10 i 17 godina smatra da dobro izgleda.

S njom se slaže dečji psiholog Amanda Gamer.

"Za devojčice majka predstavlja ono što je normalno. One uče prosmatrajući i modelirajući svoje ponašanje kopirajući majke. Najbolja stvar koju majka može da uradi jest da ćerki pokaže zadovoljstvo sobom i da joj zdrav i samouveren uzor koji ona može da kopira", rekla je.

Kurir.rs/Dailymail/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track