Najnovije vesti

ŽELITE DA IZGLEDATE SAVRŠENO DO LETA, A NE ZNATE KAKO? Imaćete ravan stomak ako prestanete da jedete i pijete OVO!
Foto: Profimedia

SAVET ZA ŽENE

ŽELITE DA IZGLEDATE SAVRŠENO DO LETA, A NE ZNATE KAKO? Imaćete ravan stomak ako prestanete da jedete i pijete OVO!

Žena

Određena ishrana i pravilna dijeta igraju veliku ulogu ako želite da poradite na svom zdravlju, ali i izgledu – pogotovo ako želite ravan stomak. U tom slučaju postoje određene vrste hrane koje biste treba da izbegavate.

1. Crveno meso

Pridržavajte se proteina poput ribe, piletine i ćurke, a iz dijete izbacite crveno meso.

foto: Profimedia

2. Šećer

Već je poznato kako šećer ima negativne učinke na telo, pa tako i ne čudi da je povezan s viškom masnih naslaga na stomaku. Večno izbegavanje šećera prilično je teško, pa se s vremena na vreme možete počastiti. Zapravo je najvažnije da pripazite na količinu dnevnog unosa šećera u organizam. 

3. Alkohol

Iako crno vino ima određene zdravstvene koristi, nažalost kalorije iz alkoholnih pića jednim delom se manifestuju kao masne naslage. To ne znači da treba da prestanete da upotrebljavate alkohol uopšte, već samo treba da budete umereni.

foto: Profimedia

4. Prerađena hrana

Poznato je da je prerađena hrana loša za organizam, jer sadrži visoke količine natrijuma i šećera, ali postoji još jedan razlog zašto takve namirnice treba izbegavati. Naime, one često sadrže i dodane transmasne kiseline. Te kiseline služe za produžavanje veka trajanja namirnica, ali prouzrokuju i višak masnih naslaga.

5. Mlečni proizvodi

Većina nas obožava ove namirnice, ali ako želite što ravniji stomak, njihov unos treba biti što umereniji. Naime, sir može sadržati zasićene masti koje onda negativno deluju na izgled stomaka. Takođe, ljudi s godinama imaju probleme s varenjem laktoze u mlečnim proizvodima koja može prouzrokovati razne smetnje poput nadutosti.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Zadovoljna.hr, Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...