(FOTO) IZABERITE JEDNO OD TRI ŽUMANCETA: Pogodite koje jaje je snela zdrava kokoška
Foto: Printscreen

ORGANSKO

(FOTO) IZABERITE JEDNO OD TRI ŽUMANCETA: Pogodite koje jaje je snela zdrava kokoška

Žena -

Mnogi ljudi ne znaju razliku između zdravog, prirodnog jajeta i nezdravog. Oni takođe ne znaju koliko je važno jesti zdrava jaja koja dolaze iz farme kokoši i jaja koja dolaze iz fabrike pilića.

Na slici se prikazuje tri vrste žumanca. Broj 1 je vrlo taman narandžasti žumanac, broj 2 je žuti žumanac, a broj 3 je žumanac svetlonarandžast. Koje mislite da dolazi iz zdrave kokoške?

1) Jaje s tamnonarandžastim žumancem Ako mislite da tamnonarandžasto žumance potiče od najzdravijih jaja, onda ste pogodili. Tamnonarandžasto žumance na slici dolazi od kokoške, gde kokoši dobijaju svu dnevnu svetlost i svoj prirodni teren umesto da se čuvaju u velikim tamnim sobama bez prozora gde sunčeva svetlost nije prisutna. Štoviše, osim hranjenih zrna, pilići takođe jedu insekte kao što su skakavci, pauci i krpelji, što je jedan od glavnih razloga zašto su njihovii žumanci bogatiji u prehrani.

foto: Printscreen

2) Jaje sa žutim žumancem

Ovo jaje kupljeno je iz velikog supermarketa. To su jaja koja dolaze iz fabrike. Pilići podignuti u velikim fabrikama žive bez sunčeve svetlost, nema dovoljno prostora i samo jedu žitarice. Takođe, ovi pilići su dobijeni iz inkubatora, što nije sve prirodni proces.

3) Jaje sa svetlonarandžastim žumancem Ovi pilići obično dolaze iz velikih farmi pilića, gde žive u uslovima koje nisu tako strašni kao oni u velikim fabrikama. Osnovno pravilo je da što više kokoši ima na farmi, to je njihov kvalitet slabiji. Glavna razlika zašto ovaj žumanac nije zdrav kao broj 1 je zato što ti pilići nisu hranjeni bilo proteinima. Njihova prehrana obično se sastoji samo od žitarica.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/novipocetak/Foto printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) BARENO JAJE MOŽE BITI BOMBA! Evo i dokaza kako može da eksplodira!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track