SVET IŠČEKUJE VENČANJE MEGAN MARKL I PRINCA HARIJA: A evo koje su NAJLEPŠE kraljevske venčanice kroz istoriju! (VIDEO)
Foto: Profimedia

U NJIMA SU ZAKORAČILE U KRALJEVSKE PORODICE

SVET IŠČEKUJE VENČANJE MEGAN MARKL I PRINCA HARIJA: A evo koje su NAJLEPŠE kraljevske venčanice kroz istoriju! (VIDEO)

Žena -

Princ Hari i Megan Markl sutra će izgovoriti sudbonosno "da", a to će biti najznačajniji dan ne samo u kraljevskoj porodici, nego i celoj Britaniji. Ceo svet željno iščekuje da vidi kako će Megan sada i zvanično postatit deo kraljevske porodice.

Uoči njihovog najvažnijeg dana, vratićemo se malo u istoriju i prisetiti i drugih kraljevskih venčanja, odnosno venčanica koje su mlade nosile i tako ušle u najotmenije porodice.

Dajana i princ Čarls Mlada i neiskusna plemkinja i britanski prestolonaslednik venčali su se 1981.godine. Mlada je pred oltar stala u čarobnoj venčanici izvezenoj sa 10 hiljada bisera, šlepom od 7,5 metara koju su dizajnirali Elizabet i Dejvid Emanuel, ali morali su je na sam dan venčanja suziti specijalno po njoj, jer je Dajana od prve probe drastično smršala pa je u struku umesto prvotnih 73 centimetra spala na jedva 60.

Kamila i princ Čarls Dugogodišnja Čarlsova ljubavnica napokon mu je postala supruga 2005.godine. Ona je za tu priliku odabrala izvezeni kaput ispod kojeg je imala odgovarajuću haljinu od šifona.

Kako je ovo bilo drugo venčanje prestolonaslednika, a oboje već u godinama, i ceremonija, a i toaleta mladenaca bili su skromniji.

Kejt Midlton i princ Viliam

Kejt se za princa Viliama udala 2011.godine u venčanici koju joj je u najvećoj tajnosti kreirala Sara Barton.

foto: printScreen Jutjub

Haljina od svilenog tila prekrivena ručno izrađenom čipkom i čipkastim ružama, sunovratima i detelinama izazvala je oduševljenje i ubrzo se na tržištu pojavilo stotinu kopija.

Grejs Keli i knez Monaka Rainie III

Holivudska zvezda i knez od Monaka venčali su se 1956. godine u Monaku. Za Grejs je venčanicu kreirala Helen Rose, kostimografkinja koja ju je oblačila u filmovima, a za šivanje je utrošila 25 metara tafta i oko 100 metara svile i tila.

Veo je bio izrađen tako da se mladi u svakom trenutku vidi lice, a cipelice ukrašene biserima i čipkom imale su peticu da ne bi bila viša od mladoženje.

Kurir.rs/Miss7/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track