MEGAN U BELOM ZASIJALA ISPRED CRKVE: EVO kako izgleda NEVEROVATNA venčanica od 400.000 dolara! (FOTO)
Foto: Printscreen/YouTube

PRELEPA

MEGAN U BELOM ZASIJALA ISPRED CRKVE: EVO kako izgleda NEVEROVATNA venčanica od 400.000 dolara! (FOTO)

Žena -

Princ Hari i Megan Markl venčavaju se danas u kapeli dvorca u Vindzoru, a samu ceremoniju na licu mesta prati hiljade ljudi, a putem TV čitav svet.

foto: Printscreen/YouTube

Kapela svetog Džorđa u Vindzoru spremna je za ceremoniju koja je počela u podne, a u njoj se nalazi tačno 600 stolica što je njen maksimalan kapacitet.

Priča se da je haljina koštala neverovanih 400.000 dolara.

foto: Printscreen/YouTube

"Možda zvuči preskupo ali to je venčanje godine i stotine sati je uloženu u ručnu izradu ove predivne haljine", rekli su iz kraljevske porodice,

Megan nosi venčanicu britanske dizajnerke Kler Vejt Keler, saopštila je Kensingtonska palata. Mlada je, naime, dizajn izabrala još u januaru, a 9. maja je zvanično objavljeno da je haljina gotova i da se "krila" u Vindzoru.

Venčanica kraljice Elizabete II, koju je nosila 1947. godine kada se udavala za Filipa, vojvodu od Edinburga, bila je osnova kakvu je Megan želela da ponese na intimnoj ceremoniji sa princem Harijem.

foto: Profimedia

Dugačka bela haljina sa dugim rukavima, "čamac izrezom", poput onih koje je nosila Odri Hepburn i ogromnim velom mesecima je intrigirala fanove kraljevske porodice širom sveta.

foto: Printscreen/YouTube

Vejt Keler je prošle godine postala prvi ženski direktor u čuvenoj francuskoj modnoj kući "Živanši", prenosi Rojters.

foto: Printscreen/YouTube

Mlada je iznela prirodni izgled, skromno našminkana.

foto: Printscreen

Prsten od velškog zlata, poklon kraljice Elizabete

Megan na venčanju nosi prsten od velškog zlata, koji je poklon engleske kraljice Elizabete.

Prinčev venčani prsten biće od platine.

Oba prstena napravljena su u londonskoj juvelirnici "Kliv end Kompani", koja je izradila i verenički prsten Megan Markl.

Dijamantska tijara stara preko 125 godina

Dijamantska tijara koju je na venčanju glumica Megan Markl, bila je namenjena kraljici Meri koja je krunisana zajedno sa suprugom kraljem Džordžom V 1911. godine.

foto: Reuters / Andrew Matthews/ Pool

Ta tijara, koju je Markl odabrala iz trezora britanske monarhije starog 125 godina, bila je specijalno izrađena za kraljicu Meri da se slaže sa brošem koji je dobila 1893. kao poklon za veridbu sa tadašnjim princem Džordžom.

Te dragocenosti je u nasleđe dobila kraljica Elizabeta II, baka mladoženje, princa Harija, koja u zaključanim trezorima čuva na stotine tijara.

foto: Printscreen/YouTube

Mesecima pred kraljevsko venčanje bilo je spekulacija o tome da li će Markl nastaviti sa tradicijom nošenja tijare i ukoliko nastavi, da li će odabrati onu koju je nosila pokojna Harijeva majka, princeza Dajana.

Podsećamo, princeza Dajana je na svom venčanju nosila haljinu koju su dizajnirali David i Elizabet Emanuel, dok je Kejt Midlton nosila haljinu modne kuće Aleksander Mekvin.

Kurir.rs/ Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track