JEDNOG JUTRA SE PROBUDIO I NIJE PREPOZNAO SVOJU ŽENU: Evo kome preti nagli gubitak pamćenja
Foto: Shutterstock

Šokantna priča

JEDNOG JUTRA SE PROBUDIO I NIJE PREPOZNAO SVOJU ŽENU: Evo kome preti nagli gubitak pamćenja

Žena -

Adam (35) iz Amerike srećno je oženjen već 5 godina, ali jednog jutra se probudio i nije prepoznao svoju ženu, nije znao kako se zove, gde živi, ni sa čime se bavi, piše Lepa & srećna.

Lekari su utvrdili da je Adam iznenada izgubio pamćenje, a ova bolest preti svakome ko je imao povrede na mozgu. Istraživanja dokazuju da dve trećine osoba koje su imale povrede mozga imaju veliki rizik od gubitka pamćenja. Sećanja se mogu vratiti nakon nekoliko nedelja, meseci ili godina, a nekad su nažalost zauvek izgubljena. Pri gubitku pamćenja lekari imaju posebnu terapiju i uspostavljanje rutine koja postepeno može da povrati sećanje.

Gubitak pamćenja može da uzrokuje veliki stres, teška depresija, određeni lekovi, tumor na mozgu i povreda u kombinaciji sa nedostatkom vitamina B12. Ako ste patili od povreda, ovo oboljenje je teško sprečiti, ali postoje određene namirnice koje čuvaju memoriju i fokusiranost, a to su: avokado, borovnice, brokoli, celer, crna čokolada, kokosovo ulje, maslinovo ulje, ruzmarin, kurkuma, jaja i orasi.

PROČITAJTE JOŠ:

BOLEST KOJA UBIJA! OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK SLEZINE

OVO SU SIMPTOMI ZA EKSTREMNI VISOK PRITISAK

ŠAKA OVIH SEMENKI BRZO OBARA VISOK PRITISAK

(Kurir.rs/Lepa & Srećna - Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track