Spremite ukusnu tortu, a recept će vam tražiti i drugi kad je probaju.
SASTOJCI za podlogu 200 g brašna 1 kašika praška za pecivo 75 g šečera 1 jaje 100 g maslaca
za fil od višanja 1 staklenka (720g) višanja
25 g gustina 2-3 kašike šečera
za fil od sira 4 jaja 400 g svežeg sira 300 g kisele pavlake
125 g šečera 50 g skrobnog brašna kora 1 limuna 125 ml mleka
za čokoladni preliv 250 g mlečne čokolade 200 ml slatka pavlaka 50 g maslaca
PRIPREMA Za testo pomešajte sve sastojke i umeste glatko testo. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm. Sa ostatkom obložite ivice pleha. Višnje i šečer stavite na šporet pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada uvri dodajte gustin višnjama i kuvajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite testo u pleh. Za nadev od sira prvo izradite belance sa šečerom u čvrst sneg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih umešajte. Dodajte masi od sira belanjak, dobro umutite. Prelijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.
Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite u frižider na nekolliko sati. Kada se ohladiti pripremite preliv od čokolade i slatke pavlake na pari, kada se rastopi, umešajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti. Ohladite u frižideru, a režite tortu vružim nožem.
Kurir.rs/Praktičnažena.org/Foto Profimedia