TORTA KOJA ĆE VAS RASPAMETITI UKUSOM: Bilo bi šteta da ga ne probate, ali morate da je sečete na ČUDAN NAČIN!
Foto: Profimedia

SUPER RECEPT

TORTA KOJA ĆE VAS RASPAMETITI UKUSOM: Bilo bi šteta da ga ne probate, ali morate da je sečete na ČUDAN NAČIN!

Žena -

Spremite ukusnu tortu, a recept će vam tražiti i drugi kad je probaju.

SASTOJCI za podlogu 200 g brašna 1 kašika praška za pecivo 75 g šečera 1 jaje 100 g maslaca

za fil od višanja 1 staklenka (720g) višanja

25 g gustina 2-3 kašike šečera

za fil od sira 4 jaja 400 g svežeg sira 300 g kisele pavlake

125 g šečera 50 g skrobnog brašna kora 1 limuna 125 ml mleka

za čokoladni preliv 250 g mlečne čokolade 200 ml slatka pavlaka 50 g maslaca

foto: Profimedia

PRIPREMA Za testo pomešajte sve sastojke i umeste glatko testo. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm. Sa ostatkom obložite ivice pleha. Višnje i šečer stavite na šporet pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada uvri dodajte gustin višnjama i kuvajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite testo u pleh. Za nadev od sira prvo izradite belance sa šečerom u čvrst sneg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih umešajte. Dodajte masi od sira belanjak, dobro umutite. Prelijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.

Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite u frižider na nekolliko sati. Kada se ohladiti pripremite preliv od čokolade i slatke pavlake na pari, kada se rastopi, umešajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti. Ohladite u frižideru, a režite tortu vružim nožem.

foto: profimedia

Kurir.rs/Praktičnažena.org/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track