icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

DOMAĆI NAMAZI ZA VAŠU PORODICU: Zdraviji su od kupovnih, lako se prave, a ukusima niko neće odoleti! (RECEPTI)
Foto: Profimedia

ZA DOMAĆICE

DOMAĆI NAMAZI ZA VAŠU PORODICU: Zdraviji su od kupovnih, lako se prave, a ukusima niko neće odoleti! (RECEPTI)

Žena

Namazi koje ćete pripremati kod kuće zdraviji su od kupovnih, a osim što ćete obroke obogatiti vitaminima i mineralima, možete ih čuvati u frižideru nekoliko dana.

 

Tako ćete uz malo potrošenog vremena za sebe i porodicu napraviti ukusnu i zdravu hranu.

 

Neodoljivi namaz od sira

 

- tri puta po 20 g kremastog sira

- 2 kašike mleka

- 2 kašike kisele pavlake

- 3/4 šoljice naseckanih oraha

- 1 šoljica naseckanog švajcarskog sira

- 10 g gorgonzole

- 1/2 šolje oraha za ukras

- crvene i zelene kriške jabuke

- sveže povrće duguljasto narezano ili krekeri

 

Priprema: U jednu posudu stavite 20 grama kremastog sira, mleko i pavlaku pa mutite dok ne dobijete glatku smesu. Na jedan plastični tanjur stavite veći komad providne folije i ravnomerno namažite smesu. Utisnite orahe unutra. Sada uzmite drugih 20 g kremastog sira i pomešajte ga sa gorgonzolom i švajcarskim sirom. Smesu stavite preko one prethodno napravljene s orasima, zatvorite providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Pre serviranja preselite namaz u posudu, ukrasite orasima i pričekajte pola sata. Uz namaz možete poslužiti povrće ili krekere.

 

foto: Profimedia

Pečeni beli luk na hlebu

 

- 6 do 8 glavica belog luka, zavisi od veličine

- kašika sveže majčine dušice

- 1/2 šoljice ekstra devičanskog maslinovog ulja

 

Priprema: Rernu zagrejte na 200 stepeni Celzijusovih. Odrežite vrh svake glavice češnjaka, složite ih na foliju i stavite na lim za pečenje. Prelijte maslinovim uljem, posolite i dodajte majčinu dušicu. Prema preporukama slavne Marte Stjuart, majčinu dušicu možete zameniti ruzmarinom. Prekrijte folijom do kraja i pecite sat vremena. Kad se pečeni beli luk malo ohladi samo ga istisnite iz ljuske i uživajte u bogatstvu ukusa. Lako ćete ga namazati na toplu krišku hleba.

 

foto: profimedia

Namaz od patlidžana

 

- pola kg patlidžana

- 1/4 šoljice sveže naseckanog peršuna

- 1/4 šoljice grčkog jogurta

- 2 šoljice paste tahini sa susamom

- 1 kašika limunovog soka

- 1 kašika naseckanog belog luka

- pola kašike kima

- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja

 

Priprema: Zagrejte rernu na 200°C. Na lim stavite papir za pečenje i na njega patlidžane, pecite oko 45 minuta dok ne omekšaju. Nakon što ih izvadite iz rerne, uklonite im koru, a meso patlidžana stavite u blender zajedno sa peršunom, jogurtom, tahinijem, limunovim sokom, češnjakom i kimom. U smesu dodajte maslinovo ulje i poslužite sa hlebom.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Tportal.hr, Foto: Profimedia

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.