MALTA, KIPAR, EGIPAT i TURSKA: Da li ste ovo znali pre nego što ste otputovali?
Foto: Promo

MALTA, KIPAR, EGIPAT i TURSKA: Da li ste ovo znali pre nego što ste otputovali?

Žena -

Malta . Da li ste znali da je ovo malo, ali zanimljivo ostrvo u Sredozemnom moru, dobilo ime po medu? Ime Malta dolazi od grčke reči “melite” koja označava slatki nektar koji na ovom ostrvu vredno sakupljaju i proizvode pčele endemske vrste. Da li ste za slatko letovanje na Malti ili istinski medeni mesec možda?

foto: Promo

Smešten u srcu prelepog šetališta zaliva Baluta, u neposrednoj blizini mnogobrojnih kafića, restorana i barova, hotel Le Meridien 5* idealan je izbor za ljubitelje aktivnog i društvenog letovanja. Odlična gradska plaža nalazi se na pešačkoj udaljenosti hotela, a mesto St. Julians, u kome se hotel nalazi, poznato je po živopisnom dnevnom i noćnom provodu. Hotel nudi uslugu noćenja sa doručkom ili polupansiona, poseduje zatvoreni bazen koji se greje, kao i otvoreni bazen na krovu, koji čak ima i odvojen deo za decu.

foto: Promo

Kipar . Legenda priča kako je baš na ovom mediteranskom ostrvu, tačnije negde blizu mesta Pafos, rođena grčka boginja ljubavi Afrodita. Ostrvo nosi i nadimak „igralište bogova“. Odmor na Kipru svakako jeste bogovski, a ni ljubav neće izostati jer ste se zaputili na predivno mesto.

U mestu Aja Napa (https://www.1atravel.rs/destinacija/aja-napa/) u jugoistočnom delu Kipra, pznatom po netaknutoj prirodi, nalazi se hotel Nestor 4* (https://www.1atravel.rs/putovanje/nestor/). Nalazi se na samo 300 m od sjajne, peščane plaže koja je javna. Gosti se mogu odlučiti između all inclusive usluge ili polupansiona, uživati u sauni, parnom kupatilu ili na nekom od bazena. U hotelu je svako veče organizovana animacija ili tematske večeri.

foto: Promo

Antalija je jedno od najposećenijih letovališta južne Turske, ali i dom jedne veoma neobične pojave, koja privlači turiste podjednako kao i duge, peščane plaže i toplo more. U pitanju je misteriozna pojava plamena Himere, koji gore 24 časa dnevno, i uprkos nekim pokušajima da se ugase, gore i dan danas.

foto: Promo

Nedaleko od centra Antalije,na samo 6km udaljenosti, nalazi se odličan hotel Porto Bello 5* kojem se posetioci veoma često vraćaju. Hotel ima svoju šljunkovitu plažu dugu 150m na kojoj je besplatna upotreba suncobrana, ležaljki i dušeka. Gosti koriste All Inclusive koncept, a na raspolaganju im je osim glavnog restorana „Palm“ i još dva a la carte restorana, kao i tri bara i diskoteka. Za decu je tu mini klub, dečiji bazen, tobogani, animacija u toku dana i večeri. Ko voli, može uživati u turskom kupatilu ili sauni.

foto: Promo

Hurgada . Priča se da su radnici koji su u vreme Starog Egipta gradili piramide bili plaćeni, nećete verovati, pivom. Ne zvuči kao loša ideja, zar ne? Kad stignete u Hurghadu, raspitajte se za lokalna piva Stelu i Sakaru.

Hilton Hurghada Resort 5* je hotelski kompleks smešten u južnom delu nove turističke zone Memša na oko 5 km od aerodroma i Hurgade. Hotel se nalazi na uređenoj, privatnoj, peščanoj plaži sa marinom, dužine oko 220 m. Gosti hotela mogu bez doplate da koriste ležaljke i suncobrane.Usluga u hotelu je all inclusive, a hotel se može itekako pohvaliti odličnim sadržajima u pogedu zabave na bazenima i animacije, kako za odrasle, tako naravno i za one mlađe.

foto: Promo
foto: Promo

Za ostatak ponude turističke agencije 1 A Travel možete se informisati na zvaničnom sajtu.

(Promo tekst - Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track