KRISTINA (33) JE IZGLEDALA KAO SMRT KADA SU JE PRIMILI U BOLNICU, MALO JE FALILO DA OSTANE BEZ NOGE: Tri meseca je bila u agoniji, a sve zbog JEDNE stvari koju koriste MNOGE ŽENE! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

PAŽNJA!

KRISTINA (33) JE IZGLEDALA KAO SMRT KADA SU JE PRIMILI U BOLNICU, MALO JE FALILO DA OSTANE BEZ NOGE: Tri meseca je bila u agoniji, a sve zbog JEDNE stvari koju koriste MNOGE ŽENE! (FOTO)

Žena -

Šminkerka koja se okrenula prirodnom i zdravom načinu života završila je na hitnoj operaciji nakon što je osetila kako joj se telo gasi posle upotrebe organskog tampona.

Probudivši se s užasnom glavoboljom i osećajem kao da ju je udario kamion, Kristina Makris (33) otišla je u bolnicu na nagovor majke Dijane. Doktori su je poslali kući s dijagnozom gripa, ali sledećeg dana se već tresla i "izgledala kao smrt". Mama ju je ponovno odvezla u bolnicu, a ona je celim putem povraćala. Dobila je četiri vrste antibiotika i tečnost kako bi joj porastao krvni pritisak.

U to vreme se Kristina prebacila na organske tampone i čak dve nedelje nakon završetka menstruacije počela je da se oseća čudno. Primetila je da joj se na preponi stvorila neka otečena izraslina. Mislila je da joj je to posledica povrede u teretani ili, pak, prolazna reakcija nakon što je postala veganka, ali stanje joj se pogoršavalo.

"U dubini duše sam osećala da je nešto jako gadno. Bila sam toliko slaba da sam morala mami da šaljem poruke. Nisam imala snage ni da je pozovem. Zaprepastila se kad me videla", priča Kristina.

Nije joj bilo bolje ni kada je u bolnici dobila antibiotike i lekove za pritisak. Kaže da je osećala kao da su joj organi u agoniji.

"Preklinjala sam sestre da mi daju nešto protiv bolova, čak sam i pretila da ću ih sama pronaći i popiti. Bila sam besna i uplašena, nisam znala kako bih reagovala", priseća se.

Osip na nozi je počeo da se širi, a vitalni znaci postajali su sve slabiji. Oko jedan u noć prebačena je na intenzivnu negu.

"Sećam se da su hirurzi trčali oko mene govoreći da u roku od 45 minuta moram da odlučim hoću li na operaciju ili ne. Bila sam toliko zbunjena. Nisam znala šta bih rekla ni zašto mi je uopšte potrebna operacija. Onda sam saznala da se mora hitno reagovati jer postoji opasnost od amputacije noge", priča Kristina.

Kada se probudila nakon operacije, doktori su rekli da joj se osip na nozi inficirao i da je pala u toksični šok. Prisećajući se svega što je tih dana koristila, s doktorima je došla do zaključka kako su glavni krivac za njeno stanje bili organski tamponi koje je tek počela da koristi.

"Bili su jako suvi. Kada sam ih izvlačila, verovatno sam oštetila vaginalni zid i otvorila put bakterijama", objašnjava. Nakon dve nedelje u bolnici, Kristina je puštena kući, ali se oporavljala još tri meseca. Tampone više ne koristi, već se prebacila na znatno sigurnije higijenske uloške, a to savetuje i ostalim ženama.

Kurir.rs/Mirror, Foto: Printscreen/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track