SHVATILA JE DA NIJE PRAVI 6 MESECI PRED VENČANJE, A IPAK SE UDALA: Kara je sa 15 godina upoznala budućeg muža, kad su se RAZVELI išla je kod psihologa, pa je održala ŽIVOTNU LEKCIJU ženama!
Foto: Printscreen/Instagram

MNOGO JE NAUČILA

SHVATILA JE DA NIJE PRAVI 6 MESECI PRED VENČANJE, A IPAK SE UDALA: Kara je sa 15 godina upoznala budućeg muža, kad su se RAZVELI išla je kod psihologa, pa je održala ŽIVOTNU LEKCIJU ženama!

Žena -

Raskidi su uvek teški, ali kada ste u vezi s ljubavi iz školskih klupa, ponekad je teško prepoznati je li vreme za odlazak. Bivša menadžerka banke Kara Vilijams iz Australije shvatila je da to neće potrajati šest meseci pre najavljenog venčanja. Brak joj se raspao kada je imala samo 24 godine.

"To je teško staviti na papir jer zvuči okrutno, ali ljubav i život nisu uvek crno-bijeli. Ja sam njega volela i bili smo najbolji prijatelji, ali u mnogim slučajevima osećala sam se kao da sam mu majka”, napisala je Kara na svom blogu, a onda objasnila kako je sve počelo kada je imala samo 15 godina.

"Između škole i rada u lokalnom supermarketu, nisam očekivala da bih mogla da sretnem muškarca za kog ću se udati. Koji su bili moji ciljevi? Šta sam želela da postignem u životu? Nisam znala odgovore, ali u jedno sam bila sigurna - nisam želela da mi život bude prosečan", priznala je blogerka. Šest meseci pre venčanja, kaže, znala je da njen dragi nije onaj pravi, ali je nastavila dalje smatrajući da tako treba.

"Možda tako treba da izgledaju sve ozbiljne veze? Možda je u tome bit braka, možda se ljubav razvije s vremenom? Možda se tako oseća kada s nekim planiraš život? Nisam imala prijatelje sa sličnim iskustvima, ali svi su mi pružali podršku. Ipak je to bio šok, pretpostavljam. Spolja smo izgledali kao sladak par iz detinjstva, ali duboko u sebi sam patila", rekla je Kara.

Oko 18 meseci pre i posle razvoda udaljila se od svih, čak i od porodice. Prestala je da zove ljude na večeru i druži se, jer se, kako kaže, osećala zabranjeno. Onda je počela polako da gradi sebe i posećuje psihologa.

"Godinama kasnije, nakon rođenja svoga sina Toma, morala sam se da sprečim sebe da upadnem u isti obrazac sa drugim suprugom. Predložila sam mu da mi se pridruži u mojoj poslovnoj avanturi. On je bio sumnjičav, ali ja sam pritiskala. Tada sam shvatila da je to moja svrha i moj san, a ne njegov”, kazala je i dodala:

"Moj drugi brak je ovo što jeste jer sam naučila toliko toga o sebi u prvom braku. Zahvalna sam na tom iskustvu jer me naučilo kako da se razvijam prema napred i naučim kakva veza može i treba da bude. Svaki odnos zahteva trud, ali tek kada obe strane znaju ko su i šta su, onda to može biti prekrasno partnerstvo. Uvek ću biti zahvalna prvom suprugu za lekcije koje sam naučila."

Kurir.rs, Foto: Printscreen/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track