Najnovije vesti

ZAVISNI STE OD TELEFONA, CIGARETA ILI HRANE? Svaku lošu naviku možete promeniti, a evo kako! Radite ovo PRE SPAVANJA!
Foto: Profimedia

RAD NA SEBI

ZAVISNI STE OD TELEFONA, CIGARETA ILI HRANE? Svaku lošu naviku možete promeniti, a evo kako! Radite ovo PRE SPAVANJA!

Žena

Kada je o zavisnosti reč, svi imaju svoje "bubice". Neko je zavisan od mobilnog telefona, neko od cigareta, slatkiša i nezdrave hrane. Često zavisnosti dolaze iz navike, lenjosti i manjka želje i energije da se promenite.

Loša navika broj 1

Uvek jedete istu hranu na poslu i uvek se posle ručka osećate loše. Napravite nedeljni plan ishrane, idite u prodavnicu, kupite sastojke koje volite i koje možete pripremiti kod kuće. Nabavite odgovarajuće posude, bilo da pripremate salate s prelivima ili jela kojima treba podgrevanje.

Kada se dobro pripremite, neće vam biti teško da na posao nositi zdravu, ukusnu i kod kuće pripremljenu hranu i uštedite novac i poboljšate zdravlje. Hranu možete pripremiti uveče pre posla ili ujutru, zavisi od toga šta pravite.

foto: Profimedia

Loša navika broj 2

Izbegavate vežbanje nedelju dana nakon što uplatite teretanu. Investirajte u "krpice" za teretanu. Kada se skockate i sami sebi izgledate lepo, veće su šanse da nećete poželeti da opet preskočite trening. Odlazak u teretanu doživite kao putovanje na koje ste krenuli, a ne kao destinaciju prema manjem konfekcijskom broju. Potrudite se da ishranu prilagodite teretani kako ne biste bili ni previše gladni ni previše siti i kako biste imali više energije za dobar trening. Za to su odličan izbor banane, bademi, orasi, jabuke...

Loša navika broj 3

Nikada nemate dovoljno vremena i preskačete važne obaveze. Razmislite šta vam je dugoročno važno, a šta je samo trenutno hitno. Ne dopustite ljudima na poslu da upravljaju vašim vremenom, prekidaju vas svaki tren i ubacuju vaše obaveze na svoju listu prioriteta. Svaki dan sa svojim šefom razmotrite koji su vam prioriteti za taj dan. Vrlo je važno da jasno postavite stvari kako drugi ne bi zloupotrebili vašu volju da pomognete.

foto: Profimedia

Loša navika broj 4

Neprestano osećate da sve što radite nije dovoljno. Osobe koje rade na sebi, trude se i napreduju, ali često se osećaju kao da nisu napravile baš sve što su mogle. Zato je važno da se svaki dan osvrnete kako biste videli šta ste sve napravili umesto da samo gledate gomilu koja je pred vama. Pre spavanja recite sebi hvala za sve što je prošlo kako treba i po planu toga dana, a obaveze ostavite za sutra i ne nosite ih sa sobom u san.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...