OBEĆALI SU NAM 13. PLATU, A ONDA JE STIGLA UPLATA: Srpkinje otkivaju šta ih je dočekalo za Novu godinu i nije nimalo lepo...
Foto: Profimedia

Elegantno je preskočena

OBEĆALI SU NAM 13. PLATU, A ONDA JE STIGLA UPLATA: Srpkinje otkivaju šta ih je dočekalo za Novu godinu i nije nimalo lepo...

Žena -

Svaki zaposleni krajem radne godine se nada novačnoj dobiti u vidu 13. plate ili bonusa. Kad on izostane tu su minusi, kartice i čekovi građana, ali nema vreće sreće od dodatne novačnice u novčaniku.

Žene u Srbiji su pokrenule temu u vezi sa čuvenom dodatnom platom na kraju godine i imale su više nego zanimljiva opažanja u vezi sa finansijama u godini iza njih.

foto: Profimedia

*Pre Nove godine smo dobijale po 100 evra, s tim da one godine kad sam u decembru otišla na trudničko, elegantno sam preskočena, kao i za zajedničku večeru koja bude u poslednjoj nedelji decembra. Paketić za decu ne dobijamo. Privatnik je u pitanju.

*Znamo da se teško nalazi posao, da se cele godine crnči, ali da li vas firma na kraju naporne godine obraduje 13. platom.

foto: Profimedia

*Ja sam tek nedavno čula da negde u zemlji i dalje postoji regres i topli obrok, o 13. plati mogu da sanjam. Na javi može samo nešto da mi se zakine.

* Juppi, uletelo nekih 25.000, ali ne znam šta je regres, razlika, bem li ga, važno da znam gde ću da potrošim.

*Mi 13. platu dobijamo već u novembru tako da je to već potošeno. A bonus bi trebalo na ovu decembarsku platu da dobojemo, videćmo koliko su se Englezi otvorili. Barem su nam do sad delili paketiće i kolače, dobili dukseve sa logom firme, vitaminski paket...

* 13. plata, ja sam doskora milila da to ne postoji u Srbiji, ali čujem ove godine ćemo možda dobiti tako da se nadam,. Ali teško.

foto: Profimedia

Kurir.rs/M.M/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track