BILA JE MORBIDNO DEBELA, IMALA JE 127 KG! Salom je krila da ne može da veže pojas u avionu, a onda je samo jednu stvar promenila u ISHRANI i smršala je za pola godine 62 KG!
Foto: Pritnscreen

Neverovatna promena

BILA JE MORBIDNO DEBELA, IMALA JE 127 KG! Salom je krila da ne može da veže pojas u avionu, a onda je samo jednu stvar promenila u ISHRANI i smršala je za pola godine 62 KG!

Žena -

Zoi Bečler (34) iz Melburna u Australiji izgubila neverovatnih 62 kilograma i sedam veličina odeće. Pre drastične promene Zoja je bila morbidno debela, s ukupno 127 kilograma nosila je veličinu farmerki 54.

Majka dvoje male dece svakodnevno je jela brzu hranu i velike porcije kod kuće skuvane hrane, sladoleda i čokolade.

Danas, nakon odluke koja joj je promenila život, ima 65 kilograma i nosi veličinu broj 38, a to je postigla promenivši ishranu. Zamenila je slatkiše i brzu hranu vitkim proteinima, povrćem i zdravim ugljenim hidratima.

"Uvek sam se zavaravala, nisam htela da priznam koliko sam zapravo velika. Čak i pošto sam postala toliko velika da nisam mogla vezati pojas u avionu", rekla je gospođa Bečler.

Umesto da pita stjuardesu za produžetak sigurnosnog pojasa, pretvarala se da joj je sigurnosni pojas zakopčan i da se ne vidi zbog stomaka i tako je 10 godina radila kako se ne bi osramotila.

"Prvo sam sam imala ovaj problem kad sam letila za Pert, još 2008. godine. Bila sam zgrožena i nisam mogla da verujem da sam postala tako velika", ispričala je.

"Bilo mi je previše neugodno da tražim produžetak sigurnosnog pojasa. Nisam htela da privučem požnju na sebe jer nisam htela da me neko sažaljeva", objasnila je.

Da bi se izvukla iz neugodne situacije, sakrila je pojas ispod stomaka ili bi stavila jedno od dete u krilo.

- Nisam se htela da se suočim sa stvarnošću koliko sam debela i da sam tražila produžetak sigurnosnog pojasa, to bi postalo stvarno - objasnila je.

Prethodno se hranila brzom hranom, velikim porcijama kod kuće skuvane hrane, sladoledom i čokoladom.

Nakon što je pokušala sa raznim dijetama i nije uspela izgubiti na težini, Zoi je nakon konsultacija sa doktorom, u martu 2017. godine, otišla na operaciju želuca.

- Nikad pre nisam ni pomislila da odem na operaciju koja bi mi pomogla dqa smršam. Ali nakon što sam razgovarala s prijateljicom koja je drastično smršala zahvaljujući toj operaciji bila sam zapanjena - objasnila je.

- Sve drugo sam već probala, pa sam pomislila zašto i to ne bih pokušala - priseća se.

Njen suprug Pol (38) i deca Pejtn (7) i Zova (3) bili su joj glavna motivacija za skidanje 62 kilograma i sedam odjevnih veličina.

Sada se Zoe više ne mora bojati da će je u avionu uloviti s otkopčanim pojasom.

- Veliki trenutak za mene je bio kad sam prošle godine putovala u SAD na praznike. Ne samo da sam uspjela zakopčati pojas, već sam ga morala i stegnuti - Zoe prepričava sretan trenutak.

- Bio je to nevjerojatan osjećaj, nakon toliko vremena što ga nisam mogla svezati. Sada sam potpuno druga osoba nakon što sam izgubila tolike kilograme i nikad nisam bila tako sretna - zaključuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja