Najnovije vesti

OVA ŽENA IMA 80 GODINA A IZGLEDA 30 GODNA MLAĐE: Ishrana joj je 70-20-10, a nijedno jutro ne zaboravi da uradi OVU stvar (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

SAveti za dug i zdrav život

OVA ŽENA IMA 80 GODINA A IZGLEDA 30 GODNA MLAĐE: Ishrana joj je 70-20-10, a nijedno jutro ne zaboravi da uradi OVU stvar (FOTO)

Žena

Sa 80 godina i četvoro deca, Filomena Varihej izgleda 30 godina mlađe. Kad se odmara uz bazen ili ode na plažu, ponosno nosi bikini - i izgleda sjajno.

- Svakog jutra se budim s ciljem i osećajem svrhe. Bila sam blagoslovena energijom i talentom i željom da pomognem drugima da budu sve što mogu i jako sam zahvalna na tome - kaže Varihej.

 

U novoj knjizi Secrets of the World’s Healthiest People Varihej kaže da postoje tri ključne tajne koje su je održale u sjajnoj formi.

 

1. Sledite način ishrane 70-20-10

To je 70 odsto kalorija iz voća, povrća i žitarica, 20 odsto od vitkih proteina kao što su piletina i riba, i 10 odsto iz masti.

"Ima mnogo seckanja i dosta posla oko pripreme hrane, što je izazov, ali je vredno toga".

 

2. Trčite

- Moja srednja ćerka je dobila stipendiju kao sportista, a kad je dobila raspored treninga pre prve godine, videla je da uključuje trčanje pet kilometara, tri puta nedeljno. Rekla je: 'Mama, hoćeš li da trčiš sa mnom?' Kako da je odbijem - ispričala je Filomena.

 

Posle nekog vremena, Filomena je bila u tako dobroj kondiciji da je odlučila da se prijavi na trku od pet kilometara.

- Pa, zar nisam osvojila zlato u mojoj kategoriji? To je bilo to. Navukla sam se - kaže ona. Filomena je svake godine trčala trku i od 40 do 75 godine svaki put osvajala zlato.

3. Budite zahvalni

Svakog dana, Filomena piše na čemu je zahvalna i papirić na kojem je to zapisala ubaci u teglicu zahvalnosti.

- Veza uma i tela je tako jasna. To vam takođe može pomoći da ostanete u formi, toliko da možete ponosno da nosite bikini i u 80. godina - objasnila je Filomena.

Kurir.rs/Foto Printscreen/Facebook

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...