GORE JE NEGO ŠTO STE POMISLILI: Postoji šokantan razlog zbog kog žene ostaju u lošim vezama!
Foto: Profimedia

OČAJNE MERE

GORE JE NEGO ŠTO STE POMISLILI: Postoji šokantan razlog zbog kog žene ostaju u lošim vezama!

Žena -

Useliti se zajedno je jedna od najvažnijih odluka koje donosite u vezi i čini se dosta da je bitno da se na to odlučite iz pravih razloga, zar ne? Uvek će biti nesuglasica u početnoj fazi zajedničkog života, ali postoji mogućnost da će biti i onih većih - finansijskih.

Svađe oko finansija lako eskaliraju u nešto što stručnjaci nazivaju ekonomskim ili finansijskim zlostavljanjem. Glavna su obeležja tog tipa zlostavljanja da jedna osoba ima apsolutnu kontrolu nad finansijama, a druga osoba podnosi račune za svaki dinar koju potroši.

foto: Profimedia

Blaži oblik je da ostanete nekim ko nije finansijski nasilnik, ali nije ni ljubav vašeg života, jer ne biste mogli da priuštite samostalni život pa ponavljate: "Izdržaću do sledeće plate" već mesecima. Prema nedavnim istraživanjima, to je vrlo česta pojava i s cenama kirije u porastu. Dodajmo tome razliku u platama između muškaraca i žena (za isti posao) i postaje jasno kako su glavne žrtve ove crne statistike upravo žene.

foto: Profimedia

U anketi sprovedenoj u Velikoj Britaniji među više od 2.000 ispitanika, njih 28 posto je potvrdilo da je finansijska, odnosno stambena sigurnost glavni razlog zbog kog parovi ostaju u vezama.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track