Najnovije vesti

DA LI STE OD ONIH ŽENA KOJE NON STOP PERU KOSU? Ovo su mali trikovi kako da OLAKŠATE SVOJE MUKE i produžite joj svežinu!
Foto: Profimedia

Otkrivamo

DA LI STE OD ONIH ŽENA KOJE NON STOP PERU KOSU? Ovo su mali trikovi kako da OLAKŠATE SVOJE MUKE i produžite joj svežinu!

Žena

Mnoge žene prečesto peru kosu u želji da ona uvek bude savršeno doterana, ali nerietko je rezultat suva i ispucala kosa. Evo koliko često zaista treba prati kosu zavisno od tipa i vašeg načina života.

 

Masna koža

Ako imate masnu kožu, i kosa vam se verovatno brže masti. U tom slučaju dovoljno je da kosu operete svaki drugi dan šamponom, a dane između toga samo je isperete toplom vodom i upotrijebite šampon za suvo pranje. Svakodnevno pranje kose uklanja korisna ulja sa kože glave, a to nipošto nije zdravo.

 

Gusta, kovrdžava kosa

 

Svoje guste kovrdže ne biste smeli prati češće od jednom u tri dana. Kovrdžava kosa obično je poroznija, što znači da se lakše isušuje ako se pere prečesto. Takođe možete osvežiti vlasište običnom vodom u dane kada ne perete kosu klasično. I ne zaboravite da koristiti regenerator.

 

Tanka kosa

Tanka i slaba kosa izgubi volumen i omlitavi čim se malo zaprlja, no svejedno je nemojte prati češće od jednom u dva dana. U dane između isperite je samo vodom kako biste se rešili viška ulja.

 

Sportisti

 

Naravno da se kosa brže prlja ljudima koji se svakodnevno znoje u teretani, ali ni oni je ne smeju prati svaki dan. Dovoljno je isprati kosu vodom i naneti šampon za suvo pranje posle vežbanja. Jedini su izuzetak plivači. Vrlo je važno isprati hlor ili sol s kose čim pre, ali tada valja koristiti blaže i nežnije šampone.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Magazin.hr / Foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...