NEKADA JE TO VIŠE NEGO POTREBNO: Ovo je 5 najvažnijih razloga zbog kojih češće morate biti SAMI!
Foto: Profimedia

UTIČE I NA ZDRAVLJE

NEKADA JE TO VIŠE NEGO POTREBNO: Ovo je 5 najvažnijih razloga zbog kojih češće morate biti SAMI!

Žena -

Moderan čovek mnogo vremena provodi u okruženju ljudi. Iako duga samoća šteti zdravlju, s vremena na vreme nije loše biti sam.

1. Povećava vam se sposobnost stvaranja

Neki psiholozi smatraju kako oluja mozgova - kolektivno sećanje i rasprava o novim idejama nisu uvek najbolje rešenje. Samostalan rad na idejama i strategijama u samoći često je više učinkovit nego rad u grupi.

foto: Profimedia

2. Možda ćete bolje raditi jer niko posao neće obaviti umesto vas

Sećate li se školskih grupnih projekata? Uvek je neko bio lenj i nije uradio svoj deo. Rad u grupi stvara lažan osećaj da je moguće ulagati manje napora. Najbolji način da nešto napravite kvalitetno je da to napravite sami.

3. Projasniće vam se misli

Odmor za mozak potreban je svima. Stalna "uključenost" mozgu ne daje mogućnost za odmor i oporavak. Samoća bez pobočnih smetnji pomaže da vam um postane bistriji. Bolje ćete se koncentrisati i jasnije ćete misliti. Zajedno s time oporaviće se mozak i telo.

foto: Profimedia

4.Jednostavnije je da se nosite s depresijom

istraživanja pokazuju da su oni koji umerenu količinu vremena provode u samoći srećniji nego oni koji su previše ili premalo vremena sami. Kao i u svemu, važna je zlatna sredina.

5. Možete se baviti onim što je vama zanimljivo, a ne drugima

Ne morate pristajati na kompromise s prijateljima ili partnerima, dogovarati se čime se želite baviti. Ne morate zbog društva gledati sportske susrete ili serije koje ne volite. Osim toga, kada vas grupa ne ograničava, lakše je stvoriti nova poznanstva, posebno na temelju zajedničkih interesa.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cromoda, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track