SVETLEĆI GRAD IZMEĐU PLANINE TAURUS I SREDOZEMNOG MORA: Otkrijte zašto je Alanja letovalište mladih
Foto: Promo

SVETLEĆI GRAD IZMEĐU PLANINE TAURUS I SREDOZEMNOG MORA: Otkrijte zašto je Alanja letovalište mladih

Žena -

Počeli ste već da razmišljate o letu, ali niste još sigurni koja je prava destinacija za vaš odmor? Znate da to mora biti mesto sa čistim morem, lepim plažama, ali i zanimljivim noćnim životom? Mi vam možemo pomoći oko izbora, pa vam preporučujemo Alanju, koja je popularno letovalište među mladima, baš zbog svog bogatog sadržaja za zabavu. Zahvaljujući velikom broju klubova, barova, kafića i restorana, u Alanji vam nikako ne može biti dosadno. Međutim, Alanja je i više od toga. Ono što je čini primamljivom destinacijom jeste i veliki izbor zanimljivih mesta za izlete i obilaske istorijskih znamenitosti.

foto: Promo

O drevnim vremenima Alanje se malo zna, ali postoji nekoliko priča koje ćemo podeliti sa vama. Kako se veruje, Alanju su osnovali Grci, koji su joj dali ime Kalonoros, što znači prelepa planina. Zatim su je opseli Rimljani, pa ju je, po legendi, Marko Antonije poklonio Kleopatri. Međutim, ovo nije bio romantičan gest, već je to učinio iz praktičnih razloga. Naime, Alanja je bila dragocena Kleopatri zbog svojih gustih šuma, što je dobro došlo kao pomoć u brodogradnji Egipatske imperije. Nakon što je pala pod vlast sultana Alaedina Kejkubada, 1221. godine, dobila je ime koje i danas nosi.

foto: Promo

Ono što će vas dočekati na ulazu u Alanju i ostaviti bez daha, jesu zidine utvrđenja, koje su sagrađene kao odbrana od gusara koji su nekada harali Sredozemljem. Kada zađete u srce grada, uočićete najlepšu ulicu Alanje, koja nosi ime po „ocu Turske“ - Bulevar Ataturk. Ukrašena drvoredima palmi i eukaliptusa, pružiće vam hlad i prijatan odmor pod krošnjama nara i pomorandži. Dakle, pravi mediterasnki raj!

foto: Promo

Najveći biser Alanje je Kleopatra plaža, najčuvenija u gradu, duga 3 kilometra, na koju se nadovezuje i Ataturkova, odnosno Alanjina plaža. Dok stopalima ostavljate trag na mekanom, zlatnom pesku, i dok vas zapljuskuje toplo more i nežno greju zraci sunca, imaćete pogled na beskrajno duge plaže, a za savršen kraj dana, uživaćete u spektakularnom zalasku sunca, u društvu svojih najdražih.

foto: Promo

Da bi vaš odmor bio potpun, bitan je, naravno dobar izbor hotela. Naš predlog su tri hotela u blizini centra, što vam omogućava da budete u blizini svih zanimljivosti u gradu. Na divnoj Kleopatra plaži nalazi se Kleopatra Ada Beach Hotel 4*. Hotel izlazi na svoj deo plaže, na kojoj se nalazi bar sa osveženjem za vrele letnje dane. U okviru hotela se nalazi otvoreni bazen, dečiji bazen, igralište za decu, fitnes centar , tursko kupatilo i još mnogo toga. U blizini Kleopatra plaže nalazi se i Grand Zaman Beach Hotel 4*, dok je 50 metara od hotela peščano-šljunkovita gradska plaža. Hotel nudi sportske aktivnosti, kao što su gimnasitka u vodi, igre za decu u bazenu, odbojka, vaterpolo i mnoge druge. Još jedan lep hotel, koji se nalazi u oblasti Oba, jeste Monte Carlo Hotel 4* , uvek tražen od strane naših turista. Na oko 70 metara od peščano-šljunkovite plaže, na kojoj se ležaljke i suncobrani ne doplaćuju, u svojoj ponudi ima glavni restoran, 3 bara, poluolimpijski bazen, dečiji bazen sa toboganom, saunu i razne spa tretmane. Naravno, svi ovi hoteli imaju odličnu all inclusive uslugu.

Da biste započeli pripreme za leto, bitno je da se prvo dobro informišete, pa vam savetujemo da u jednoj od poslovnica agencije „1A Travel“, ili pozivom na broj 011/655-78-00, zavirite u celokupnu ponudu za letovanje kome se svi radujemo iz godine u godinu.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track