RASPUST JE PRODUŽEN ZBOG GRIPA, ALI... Opasnost vreba i dalje ako decu pošaljete na OVA MESTA! PAZITE
Foto: Profimedia

SAVET ZA RODITELJE

RASPUST JE PRODUŽEN ZBOG GRIPA, ALI... Opasnost vreba i dalje ako decu pošaljete na OVA MESTA! PAZITE

Žena -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložiće na današnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoskolce produži za još nedelju dana.

On je rekao da se na taj korak odlučio na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece.

Imunitet zimi brže "slabi", a posebno je rizično ako su deca aktivna u toku hladnih meseci, s toga roditelji treba da vode računa kako će obući svoje najmlađe. Potrebno je da odeća bude slojevita, ali s obzirom da se deca često igraju na hladnoći, ne treba preterivati u odeći, jer se znojenjem povećava rizik od bolesti.

foto: Profimedia

Kako dete ne bi bilo podložno virusima, napolju ne sme da stoji i smrzava se, već da sve vreme ima određenu aktivnost. Takođe, pri ulasku u toplo, odmah im treba dati da popiju nešto ugrejano, kao što je supa ili čaj. Takođe, deca treba da izbegavaju mesta kao što su igraonice, bioskopi, ili zatvoren prostor u kojima ima mnogo ljudi.

Koju hranu treba da jedete kada ste prehlađeni ili da sprečite prehladu?

Najbolje je da to bude beli luk, voće, povrće, đumbir, riba i pečurke.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track