Najnovije vesti

NA DAN VENČANJA UZEO JE TELEFON I URADIO NAJUŽASNIJU STVAR: Bila sam glupa i oprostila mu, a ONDA JE MOJ MUŽ pokazao SVOJE PRAVO LICE! Parče pice mi je OTVORILO OČI
Foto: Profimedia

Ispovest

NA DAN VENČANJA UZEO JE TELEFON I URADIO NAJUŽASNIJU STVAR: Bila sam glupa i oprostila mu, a ONDA JE MOJ MUŽ pokazao SVOJE PRAVO LICE! Parče pice mi je OTVORILO OČI

Žena

Zaljubila sam se u njega na prvi pogled, i to vas ne bi iznenadilo kada biste ga upoznali. Neverovatno je harizmatičan, strašno zgodan i tretirao me je kao pravu princezu iz bajke.

Već posle dve nedelje naše veze, znala sam da želim da se udam za njega. Nismo bili iz istih država, a njegovu državu sam napustila potpuno uverena da ćemo na kraju biti zajedno, šta god da se desi, piše anonimna čitateljka australijskog portala whimn.com.au.

Naša ljubav bila je bajka, i maštala sam kako ćemo o tome pričati unucima. Dva stranca, svako iz druge države, upoznali su se na tlu treće države i rešili da se venčaju. Već posle dva meseca bili smo vereni. Voleo me je do ludila, toliko da sam se plašila da toliku ljubav ne zaslužujem.

foto: Profimedia

Potrošila sam nezamislive sume novca na putovanja do i od njega. Platila sam mu fakultet, jer kad se konačno preseli kod mene, moraće da ima diplomu. Plaćala sam mu i stanarinu, da ne bi morao da radi, već da bi se fokusirao na studije koje će završiti što pre.

Požurula sam sa pripremama za venčanje i dodatno se istrošila jer je on želeo veliko venčanje. Iznajmila sam nam veliki stan u centru grada, jer je on voleo centar. Kupila sam mu novu garderobu kako bi se uklopio u novu sredinu.

Venčali smo se. Umirala sam od sreće. A onda se desio "Pica incident". Dva meseca nakon venčanja preklinjala sam ga da ode iz stana, da me ostavi i da mi se više nikad ne obrati.

Moj bivši muž me je neprekidno varao. Iskreno govoreći, nisam sigurna da mi je jedan dan naše veze bio veran. Znala sam da me vara kada smo bili razdvojeni, svako u svojoj državi. Kada sam mu plaćala stan u njegovoj zemlji, saznala sam da je tamo živeo sa drugom ženom. Išao na odmore sa njom. Voleo je. Stizale su mi poruke od gomile žena koje su nekako saznale da ja postojim. Izvinjavale su mi se, ali su želele da znam ko mi je budući muž.

foto: Profimedia

Ignorisala sam većinu poruka. Prosto, nisam imala snage da se nosim sa tim. Rekla sam mu da znam za neke. Poricao je sve. Uvek su mu drugi smeštali i izmišljali, a on me je ubeđivao da me nikad nije prevario.

Bilo je još mnogo problema, prevare su bile najmanji problem. Recimo, odbijao je da radi, čak i u pazuama između dva semestra. Govorio mi je da ne može, da je preumoran od učenja i da mu smeta to moje zvocanje. Mogu li da ga ostavim na miru, ali i da mu platim vikend izlet?

Ali ja sam znala, sa potpunom sigurnošću sam znala, da će naša ljubav prevazići sve te naše... razlike. Da će na kraju sve biti u redu. Kad počnemo da živimo zajedno, sve će doći na svoje mesto.

Međutim, nije došlo. I jasno se sećam te noći kada sam ga videla sa drugom ženom. Naravno, ubeđivao me je da to uopšte nije bio on, da mi se učinilo, da izmišljam, da stalno tražim neke mane u njemu. Zašto ne mogu da ga prosto ostavim na miru? Zašto sam tako užasna prema njemu, pitao me je.

foto: Profimedia

I verovala sam mu. Terala sam sebe da mu verujem. Šta bih ja da me on, ne daj bože, ostavi? Ko bi me voleo? Razvila sam opsesiju prema njemu.

Nikad neću zaboraviti kako mi je objasnio da sam ja kriva za sve. I za to što me vara, i za to što nema posao. A da li sam vam rekla da je dan našeg venčanja proveo na Tinderu, aplikaciji za muvanje (samo je razgovarao sa prijateljima, zašto želim da ga odvojim od njih?).

Sve je bila moja krivica, i ja sam to prihvatala i verovala u to. Mislila sam da sam srećnica što imam takvog lepog, zgodnog, pametnog muškarca koji me toliko voli. Uostalom, ne bi bio sa mnom da me ne voli, zar ne?

Samopouzdanje mi je sve više i više opadalo a ja sam verovala u baš sve što mi kaže. Samo da sam još malo nežnija, pokornija, tiša. Kad bih vila više ono a manje ono, sve bi bilo u redu. Nisam razgovarala sa prijateljima. Kako da im objasnim to kroz šta prolazim? Kako da njima opravdam njegova stalna neverstva? To što je malo nasilan?

Ja sam feministkinja. Obrazovana sam. Borim se za žrtve porodičnog nasilja. A opet, meni se dešava porodično nasilje. Ali s druge strane, nikad me nije udario.

Stalno sam lagala sebe kako bih ja ostala u vezi i kako bi on ostao u vezi.

A onda sam pukla. To je čuveni "Pica incident". Kupila sam nam po picu za večeru. Moja je bila vegetarijanska. Naravno, ostavili smo po pola za sutra. Sutradan, pojeo je moju vegetarijansku picu, iako je znao da ja ne mogu da jedem njegovu jer ima mesa. Sad, naravno da zvuči glupo kada kažete da ste raskinuli zbog pice, ali to je zapravo bio trenutak kada je sve puklo, kada sam shvatila koliko je sebičan. Dugo sam bila pred pucanjem i tada se desilo.

Posvađali smo se na krv i nož. Borio se da me zadrži jer me "obožava". Hteo je da mi "oprosti" za sve moje mane jer je dobar. Oprostio mi je. Ostali smo zajedno. Maltretiranje se nastavilo, kao i njegovo varanje.

Nisam mogla da ga oteram iz stana, pa sam ga oterala u drugu sobu. Govorio mi je da sam luda i nasilna, ali da će mi oprostiti i da "možemo sve da sredimo".

foto: Profimedia

Konačno, služba za zaštitu prava žena mi je objasnila kroz šta prolazim i kako da se zaštitim. Dugo nije hteo da se iseli iz stana. Šetala bih po celu noć napolju, dremala u kolima, samo da ne budem sa njim.

I konačno je jednom nestao. Samo fizički. Zvao je, slao poruke, čekao me ispred stana. Odbijao da potpiše razvod. Tek kada se umešala policija, povukao se.

Zašto sam vam ovo ispričala?

Nisam ostavila muža jer ga ne volim. Volela sam ga više nego što sam znala da je moguće voleti nekoga. Ostavila sam ga jer bih umrla da sam ostala sa njim. Emotivno zlostavljanje je teško primetiti kada ste žrtva. To se dešava mnogim ženama.

foto: Profimedia

Kurir.rsŽenawhimn.com.au

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...