PROVEDITE NEZABORAVNO LETOVANJE U TURSKOJ: Side, antički grad koji je spoj bistrog mora, toplog peska i bogate istorije i kulture
Foto: Promo

PROVEDITE NEZABORAVNO LETOVANJE U TURSKOJ: Side, antički grad koji je spoj bistrog mora, toplog peska i bogate istorije i kulture

Žena -

Na oko 75 km od Atalije nalazi se Side, antički grad neprocenjive lepote i bogate istorije. Bio je osvajan i prelazio iz ruku jedne u ruku druge velesile više puta. U njemu se mogu sresti tragovi čak dvanaest civilizacija, pa je zbog toga Side , pre svega, centar istorijske baštine, pa tek onda turistički centar.

foto: Promo

Svakako ne treba propustiti ni jednu a ni drugu lepotu ovog mesta, već ih spojiti u jednu interesantnu posetu u Antalijskoj regiji. Side će vam pružiti nadaleko poznat i nezaboravan zalazak sunca, gledan iz podnožja Apolonovog hrama. Na samo 4 km severno od grada, nalazi se grad Manavgat i istoimeni vodopadi – nezaobilazno mesto za izletnike. Ukoliko se odlučite za letovanje u Sideu, nemojte propustiti ni posetu Rimskom amfiteatru, fontani Nimfeum, mostu Aspendos, i gledajte da priuštite sebi krstarenje Manavgat rekom. U zaleđu rta na kome je antički centar, razvio se moderan Side , sa desetinama hotelskih kompleksa i restorana. Centar Sidea prepun je manjih radnji sa odličnim kopijama poznatih brendova i dizajnera, ali ukoliko niste dobri u cenkanju, zaobiđite ih. Danas, ovaj grad koji je dobio ime po grčkom nazivu za voće nar, broji oko 55 000 stanovnika, ali taj broj višestruko poraste tokom letnje sezone, zbog velikog broja turista.

foto: Promo

Turistička agencija „1 A Travel“ specijalizovana je za Antalijsku regiju i već dugi niz godina iznova i iznova svojim vernim klijentima nudi nove hotele, između ostalog i u Sideu. Kao i do sada, u svojoj ponudi ima brojne hotele u kojima je boravak za dvoje dece besplatan u pratnji dve odrasle osobe. Jedan od hotela u Sideu koji nudi ovu mogućnost, jeste Dream World Hill 5* a posebna pogodnost je što je i dalje u toku sajamski popust, sve do 9. marta, pa je naša preporuka da iskoristite ove odlične popuste.

foto: Promo

Hotel Dream World Hill 5* je najnoviji iz lanca Dream World, otvoren je u aprilu 2017. godine, moderno opremljen i idealan za miran i harmoničan odmor. Plaža hotela je peščana, a suncobrani, ležaljke, dušeci i peškiri su besplatni za goste hotela. Osim glavnog restorana, gostima su na raspolaganju još i tri a la carte restorana. Usluga u hotelu je All Inclusive, a ishrana na principu samoposluživanja. Za decu je obezbeđen odvojen deo bazena i poseban dečiji meni u restoranu, kao i animacije u toku dana i večeri. Hotel poseduje otvoreni i zatvoreni bazen, bazen sa sedam tobogana za zabavu i relax bazen za opuštanje, gde je pristup omogućen samo osobama starijim od 17 godina. Tu je i spa centar za one koji preferiraju opuštanje u turskom kupatilu ili sauni.

foto: Promo

U ponudi agencije „1 A Travel“ nalaze se i mnogobrojni, sjajni hoteli u Egiptu i na Kipru , što je dovoljan razlog da posetite neku od poslovnica agencije i na vreme izaberete hotel za vaš savršen odmor.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track