Najnovije vesti

DEJANA (24) JE ROĐENA BEZ RUKU, A O NJENOJ LJUBAVOJ PRIČI BRUJI BALKAN: Suljo (23) joj je prišao na autobuskoj stanici, posle 4 meseca NASTALA  JE PRAVA BAJKA (FOTO)
Foto: s.keranovic_official/Pritnscreen/Instagram

devojka s krilima

DEJANA (24) JE ROĐENA BEZ RUKU, A O NJENOJ LJUBAVOJ PRIČI BRUJI BALKAN: Suljo (23) joj je prišao na autobuskoj stanici, posle 4 meseca NASTALA JE PRAVA BAJKA (FOTO)

Žena

Dejana Bačko rođena je bez ruku, a postala je devojka s krilima. Tako je zovu svi koji poznaju snagu njenog duha i upornost kojom je postigla da bude akademski obrazovana slikarka i zlatom ovenčana sportistkinja.

Kada je proteklog februara osvojila zlatnu medalju na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Antaliji, Dejana (24) je dodala još jedan biser sportskoj ogrlici Srbije, obradovala naciju, trenera i klub, a jednom dečku je srce htelo da iskoči iz grudi. Toliko je Suljo Keranović (23) bio uzbuđen i ponosan na svoju čudesnu devojku.

Zajedno su od prošlog juna, a upoznavanje je, kao i mnogo toga u njihovim životima, bilo čudesno.

Šampione ??❤

Објава коју дели Suljo Keranović (@s.keranovic_official) дана

- Dok sam čekala autobus sa drugaricom, videla sam jednog dečka koji je gledao u mene i primetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu, pružila osmeh umesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, da je student master studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, pohađa jednogodišnju akademiju “Schüler Helfen Leben” i volontira u četiri organizacije. Oduševila sam se kada je rekao da je trenirao futsal, stoni tenis, kuglanje i biciklizam, pa sam ga odmah pitala da li bi trenirao tekvondo. Rekao mi je da je na studentskoj razmeni i da je to njegov poslednji dan u Novom Sadu. Razmenili smo brojeve telefona, otišli svako na svoju stranu, a ja sam, priznajem, bila malo tužna.

- Zajednička ljubav nam je inspiracija za fotografije koje objavljujemo na društvenim mrežama. Pokušavamo da razbijemo predrasude o osobama s invaliditetom. Nije sramota imati invaliditet i možemo biti srećni bez obzira na to što smo “drugačiji”. Imamo i naš cilj, a to je da motivišemo ljude oko nas i da im ukažemo na to da je u životu najvažnija sreća - kaže Suljo.

Dejana i Suljo ne prave velike planove. Rešili su da žive što je moguće lepše i ispunjenije. Uz mnogo priče razmenjuju iskustva i dele ideje.

– Došli smo do toga da bi bilo dobro da zajedno držimo motivacione govore kako bismo motivisali druge ljude, baš kao Nik Vujičić, ali o tom potom – složni su golupčići s Petrovaradina.

Kurir.rs/žena/Branka Gajić/Foto Printscreen/s.keranovic_official

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja